Eggbot CNC

Narzędzia modelarskie, maszyny CNC, tokarki itp.
Awatar użytkownika
ma3x
Kierowca
Posty: 3
Rejestracja: 5 lis 2016, o 22:40
    Windows 10 Firefox

Re: Eggbot CNC

Postautor: ma3x » 15 gru 2016, o 22:06

Ok po kilkunastu godzinach prób i błędów udało mi się wgrać jakiś program do Arduino.
Silniki krokowe też już ogarniam (tak myślę :P) teraz tylko pozostało wciskanie zworek w Ramps-a.
I wgranie softu do Arduino.
W postach była mowa o bibliotekach do serwa TimerOne i Software Servo. Jak wgrać to cudo?
I czy pod step-stickiem wciskać wszystkie trzy zworki? bo szukam w googlach i jak na razie z opisów budowy Prusy I3 wywnioskowałem że 3 ale nie do końca jestem pewien.
Jakieś sugestie odnośnie bibliotek i zworek?
Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 8917
Rejestracja: 4 lip 2012, o 19:24
Lokalizacja: Barmanowo
    Windows 7 Firefox
Podziękował: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 128 razy
Wiek: 42
Kontaktowanie:

Re: Eggbot CNC

Postautor: barman_pl » 16 gru 2016, o 02:10

Prezes... mam kolejne wyzwanie na Wielkanoc :brawa

http://www.youtube.com/watch?v=dqxbOPUWah8
Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 13082
Rejestracja: 21 gru 2011, o 22:12
Lokalizacja: Mielec
    unknown Firefox
Podziękował: 92 razy
Otrzymał podziękowań: 394 razy
Wiek: 45
Kontaktowanie:

Re: Eggbot CNC

Postautor: Sławek » 16 gru 2016, o 06:30

:hehe
Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 13082
Rejestracja: 21 gru 2011, o 22:12
Lokalizacja: Mielec
    Windows 7 Chrome
Podziękował: 92 razy
Otrzymał podziękowań: 394 razy
Wiek: 45
Kontaktowanie:

Re: Eggbot CNC

Postautor: Sławek » 27 sty 2017, o 11:21

 ! Wiadomość od: Sławek
Uwaga !!!
Watek przeniesiony na forum http://diy-lab.pl/forum/

Serdecznie zapraszam
Awatar użytkownika
jacol3500
Kierowca
Posty: 1
Rejestracja: 17 kwie 2017, o 15:25
    Windows 10 Chrome

Re: Eggbot CNC

Postautor: jacol3500 » 12 lut 2018, o 10:17

Witam wszystkich. Właśnie próbuję uruchomić swojego egg bota. Niestety mam problem z wgraniem softu do arduino nano. Wywala mi taki błąd https://scr.hu/DDzv4A . Biblioteki mam wrażenie, wgrałem poprawnie, są dodane to folderu libreries w dokumentach. Ktoś wie może co robie źle?

Wróć do „Narzędzia i maszyny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość