Stacja lutownicza ArduSolder

Dział Do it yourself - Zrób to sam - prezentacja urządzeń wszelkiego rodzaju wykonanych we własnym zakresie
Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 13082
Rejestracja: 21 gru 2011, o 22:12
Lokalizacja: Mielec
    Windows 7 Chrome
Podziękował: 92 razy
Otrzymał podziękowań: 394 razy
Wiek: 45
Kontaktowanie:

Re: Stacja lutownicza ArduSolder

Postautor: Sławek » 2 sty 2018, o 18:49

Proszę ;)

obudowa v. 2.rar
(1.17 MiB) Pobrany 38 razy
obudowa v. 2.rar
(1.17 MiB) Pobrany 38 razy


Pozdr
Awatar użytkownika
Szaczek
Kierowca
Posty: 26
Rejestracja: 3 gru 2017, o 22:33
    Windows 10 Chrome
Podziękował: 3 razy
Wiek: 39

Re: Stacja lutownicza ArduSolder

Postautor: Szaczek » 28 sty 2018, o 16:39

Czy czujnik standby Możesz dodać do stacji ardusolder taki jak w stacji RT PRO 3 i kiedy możemy się spodziewać takiego udogodnienia?

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 13082
Rejestracja: 21 gru 2011, o 22:12
Lokalizacja: Mielec
    Windows 7 Chrome
Podziękował: 92 razy
Otrzymał podziękowań: 394 razy
Wiek: 45
Kontaktowanie:

Re: Stacja lutownicza ArduSolder

Postautor: Sławek » 28 sty 2018, o 17:34

Nie planuję gdyż przy tej kolbie nie ma to sensu, za długo się nagrzewa.

Pozdr
Awatar użytkownika
misiekOC
Kierowca
Posty: 15
Rejestracja: 16 sty 2018, o 09:31
Lokalizacja: Katowice
    Windows Vista Chrome
Wiek: 30

Re: Stacja lutownicza ArduSolder

Postautor: misiekOC » 8 lut 2018, o 22:42

Części zamówione, kolba i zasilacz już na miejscu. Teraz czekamy na majfrendów i budujemy :)
Awatar użytkownika
milosz123jc
Kierowca
Posty: 1
Rejestracja: 10 lut 2018, o 17:18
    Windows 10 Chrome

Re: Stacja lutownicza ArduSolder

Postautor: milosz123jc » 10 lut 2018, o 17:24

Witam serdecznie , pilnie potrzebuję pomocy w doborze przetwornicy step up down do projektu stacji lutowniczej .
Podsyłam link do sklepu gdzie zamawiam części , mógłby ktoś spojrzeć i odesłać zwrotny link z właściwą przetwornicą , ponieważ nie jestem pewny jaką powinienem wybrać .

https://botland.com.pl/276-przetwornice-step-up-step-down?napiecie-wejsciowe-*=3-v-30-v
Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 13082
Rejestracja: 21 gru 2011, o 22:12
Lokalizacja: Mielec
    Windows 7 Chrome
Podziękował: 92 razy
Otrzymał podziękowań: 394 razy
Wiek: 45
Kontaktowanie:

Re: Stacja lutownicza ArduSolder

Postautor: Sławek » 10 lut 2018, o 17:53

Taka która może obniżyć napięcie z 24V to 5V, wydajność prądowa mało istotna, każda to spełni.

Pozdr
Awatar użytkownika
sabatonPL
Kierowca
Posty: 1
Rejestracja: 11 lut 2018, o 14:41
    Windows 7 Chrome

Re: Stacja lutownicza ArduSolder

Postautor: sabatonPL » 11 lut 2018, o 15:24

Witam
składam ten projekt stacji , zastanawiam się nad zastąpieniem potencjometru na przyciski.
Może ktoś już zmodernizował kod ,albo dopisze parę linijek.
Awatar użytkownika
Szaczek
Kierowca
Posty: 26
Rejestracja: 3 gru 2017, o 22:33
    Windows XP Chrome
Podziękował: 3 razy
Wiek: 39

Re: Stacja lutownicza ArduSolder

Postautor: Szaczek » 13 lut 2018, o 23:12

Dlaczego stacja się nie uruchamia, czy powodem może być zasilanie po lini 5V.
Co jest nie tak[IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/20180213/d07290df358d4c57aff263fa4f666fdd.jpg[/IMG]

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 13082
Rejestracja: 21 gru 2011, o 22:12
Lokalizacja: Mielec
    Macintosh Safari
Podziękował: 92 razy
Otrzymał podziękowań: 394 razy
Wiek: 45
Kontaktowanie:

Re: Stacja lutownicza ArduSolder

Postautor: Sławek » 14 lut 2018, o 06:40

A nie wiem, jak wstawisz fotkę we właściwy sposób to moze wtedy cos pomogę :)

Pozdr
Awatar użytkownika
Szaczek
Kierowca
Posty: 26
Rejestracja: 3 gru 2017, o 22:33
    Linux Chrome
Podziękował: 3 razy
Wiek: 39

Re: Stacja lutownicza ArduSolder

Postautor: Szaczek » 14 lut 2018, o 20:35

Wstawiam foto, bo przez tapatalk nie wyszło, dodam że podczas kompilacji nie było żadnych błędów.
Są po prostu dwie białe kreski na ekranie.
Załączniki
IMG_20180213_230751-1587x896.jpg
IMG_20180213_230751-1587x896.jpg (299.78 KiB) Przejrzano 36 razy
IMG_20180213_230751-1587x896.jpg
IMG_20180213_230751-1587x896.jpg (299.78 KiB) Przejrzano 36 razy

Wróć do „DIY”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość