[S] Fadroma rc 1:14 elektryk cat 980 /ładowarka kołowa

Oferty sprzedaży
Regulamin forum
Regulamin działu KUPIĘ/SPRZEDAM

1. Sprzęt należy dokładnie i sumiennie opisać, podać wszelkie wady i stan.
2. Należy wstawić aktualne zdjęcia przedmiotu
3. Należy podać cenę, lub jeżeli to aukcja, zaznaczyć w temacie i podać link do aukcji.
4. Należy unikać zbędnych komentarzy odnośnie ceny, chyba że ta jest z kosmosu i może narazić na straty kupującego.
5. Ogłoszenie bez zdjęcia i ceny będzie usunięte.
6. Rezerwacje najwyżej na 24h, chyba że sprzedający napisze inaczej, rezerwacja oznacza zgodę na warunki sprzedaży w tym cenę.
7. Kolejność zgłoszeń w wątku, chyba że w ogłoszeniu napisane jest inaczej.
8. Odświeżanie nie częściej niż co 3 dni
9. Ogłoszenia będą autoamtycznie usuwaną po 14 dniach gdy w tym okresie brak bedzie aktywności w wątku dotyczącym oferty sprzedaży
Zablokowany
Awatar użytkownika
adrenalinab52
Kierowca

[S] Fadroma rc 1:14 elektryk cat 980 /ładowarka kołowa

Post autor: adrenalinab52 »

Cześć wszystkim,
Na sprzedaż wystawiam kolejną ładowarkę cat980 1:14 w tym razem w wersji elektrycznej (wersja hydrauliczna dostępna jest kilka postów niżej).
Opis jak poniżej, model jest również wystawiony na olx. Najlepiej odbiór osobisty, możliwy jest też dowóz z mojej strony w zasięgu do 100km.
Zapraszam do kontaktu, jeżeli chciałbyś kupić ten model taniej to mogę sprzedać bez radia i odbiornika.

A teraz opis jak na olx:
Przedmiotem sprzedaży jest ładowarka rc/fadroma z mojej prywatnej kolekcji.
Model w skali 1:14, jest wykonany od podstaw, około 70% jej wagi to metal, całość bez zasilania lipo waży ponad 13kg. Długość około 80 cm.
Stały napęd na 4 koła, siłowniki 12v elektryczne 2x 60Nm na ramię i 2x60Nm na łyżkę. 4 regulatory napięcia: 1x napęd, 1x kierunek, 1x na ramiona, 1x na lyżkę, wszystko sprawne.
Oświetlenie przednie i tylne, oddzielnie załączany kogut.
Model posiada dużo drobnych szczegółów, co widać na zdjęciach.
W cenie również nowe radio flysky fs i6s ustawione pod ten model, wraz z odbiornikiem 10 kanałowym.
Do uruchomienia potrzebujesz jedynie zasilania lipo 3s 4000/5000 mah.
Do kompletu również druga łyżka widoczna na zdjeciu.
Preferuję odbiór osobisty z racji wartości, oraz faktu w jaki sposób firmy kurierskie obchodzą się z przesyłkami mimo oznaczeń typu ostrożnie. Możliwy dowóz na terenie województwa podlaskiego po wcześniejszej wpłacie zaliczki(do uzgodnienia).

Na ostatnim zdjęciu widoczna jest drugą ładowarka hydrauliczna, która jest również na sprzedaż - osobne ogłoszenie.
Zapraszam na pozostałe moje ogłoszenia, posiadam kilka modeli RC związanych z inżynieria lądowa.

Poniżej film z prezentacja modelu:
https://youtu.be/ddGEX4SZQNM?si=Us3Dy2jiZ21fprEj

Zapraszam do kontaktu.

4400PLN
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Irmscher30
Kierowca

Re: [S] Fadroma rc 1:14 elektryk cat 980 /ładowarka kołowa

Post autor: Irmscher30 »

Troszkę drogo jak na "zabawke" która tylko jeździ w kółko po podłodze, to samo potrafi jakakolwiek z marketu.

Awatar użytkownika
Drabek
Kierowca
Has thanked: 3 times
Been thanked: 22 times

Post autor: Drabek »

Irmscher30 pisze:
10 gru 2025, 11:22
Troszkę drogo jak na "zabawke" która tylko jeździ w kółko po podłodze, to samo potrafi jakakolwiek z marketu.
Jak się kolega nie zna to radzę się nie wypowiadać. Między tym a zabawką jest duża różnica :brawa

Awatar użytkownika
redin
Kierowca
Been thanked: 25 times

Post autor: redin »

Irmscher30 pisze:
10 gru 2025, 11:22
Przecież to 980 od burniego , one orają bardzo ładnie w terenie, tam są blachy 3mm grubości poupychane gdzie się da

Awatar użytkownika
adrenalinab52
Kierowca

Irmscher30 ja nikogo nie namawiam, ktoś będzie chciał kupić to kupi, ja nie mam ciśnienia bo te modele robię pod siebie.

Wystawiam model jako alternatywę dla kogoś kto zamiast kupować gotowca z aliexpress za 2x większą cenę (mówimy tu o modelu, którego 3/4 wagi to stal i który waży w elektryku -13 kg, hydrauliku - 15 kg)
Policz tylko czas poświęcony na skompletowanie części, koszt wszystkich części, wydruk na drukarkach (filament, prąd, części jak coś się posypie podczas 2-3 tygodniowego druku przez 24/7, znalezienie firmy, która wytnie stal na wodzie, wyczyszczenie wszystkiego i przygotowanie + złożenie tego wszystkiego w jedną całość łącznie z elektryką - to według mnie jest adekwatne do ceny, za którą jest wystawiona.
Owszem, możesz zaoszczędzić kilka stówek jak zaczniesz to sam robić, z kolei tu masz gotowy model. Sprawdzony i ustawiony razem z radiem.
W niedługim czasie wstawię pewnie jakiś film na YT.
Redin tak to jest projekt od burniego, z ta różnicą, że burnie ma ten model ma razie tylko na hydrauliku, ta tutaj jest w elektryku (zmiana mocowania, przetestowanie kilku typów siłowników różnych sił nm. Trochę kombinowania z długościami siłowników itd.) Jak ktoś jest zainteresowany hydraulikiem to zapraszam do ogłoszenia poniżej:

viewtopic.php?f=12&t=5856

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
adrenalinab52
Kierowca

Temat do zamknięcia, sprzedana. Pozostała tylko sztuka na hydrauliku. Mogę ewentualnie przerobić pod elektryka ta hydrauliczna z drugiego ogłoszenia jakby ktoś był jeszcze zainteresowany.

Zablokowany