Jakiś czas temu stałem się posiadaczem plików do liebnherr 776, od dobrych 3 tygodni drukuję części do tego sprzętu, a w zasadzie dwóch, jeden zostanie w moich rękach, drugi będzie na sprzedaż. Zamysł jest taki, aby model był z wypełnienia 100 %, co niestety pochłania ogromną ilość czasu dla mojej creality k1 max, ale za to waga tych części i ich jakość/wytrzymałość jest na bardzo wysokim poziomie.
Całość leci z PETG od Sunlu, poza zębatkami i gąsiennicami - te z kolei z ABS+ Devil Design
Co jakiś czas będę wrzucał zdjęcia, aby zrobić fotorelację.
Nowa zabawka LIEBHERR 776
- adrenalinab52
- Kierowca
Nowa zabawka LIEBHERR 776
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 109 times
Re: Nowa zabawka LIEBHERR 776
Ciekawy projekt
Ja gdzieś czytałem, że nie daje się 100 % wypełnienia bo mogą być nadlewy na ścieżkach. No ale Twoje wydruki są ładne więc to chyba nie jest reguła 
- adrenalinab52
- Kierowca
Maćku z tym wypełnieniem też początkowo miałem problemy, aby ustawić to tak jak trzeba. Temat w miarę szybko udało się ogarnąć, później musiałem też każdy otwór rozwiercać bo przy wkręcaniu śrub potrafiło "rozsadzać" element od środka bo nie było miejsca na rozprężenie dla wkrętów.
A teraz wrzucam drugą cześć zdjęć z budowy, w najbliższym czasie postaram się zlepić jakiś film i wrzucić na YT.
Budowa trwała jakieś 3 miesiące (drukowanie + składanie), ale było warto, przyjemność z budowania jak i teraz z zabawy jest niesamowita. Zostały już tylko przeszklenia, zrobię to jakoś w najbliższym czasie jak tylko ogarnę gdzieś czarną plexi.
Miłego oglądania
A teraz wrzucam drugą cześć zdjęć z budowy, w najbliższym czasie postaram się zlepić jakiś film i wrzucić na YT.
Budowa trwała jakieś 3 miesiące (drukowanie + składanie), ale było warto, przyjemność z budowania jak i teraz z zabawy jest niesamowita. Zostały już tylko przeszklenia, zrobię to jakoś w najbliższym czasie jak tylko ogarnę gdzieś czarną plexi.
Miłego oglądania
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 109 times
Schludnie wykonane i widzę flota się powiększa
Dawaj na spota z tym majdanem 
- Andreas
- Maszynista
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 14 times