Witam,
Dawno mnie już tu nie było ale przeglądając dzisiaj form pomyślałem że pokaże mój nowy model i jeśli ktoś będzie miał jakieś pytania to chętnie odpowiem.
Krótka historia, tu gdzie mieszkam (Iralndia Północna) nie było żadnej grupy RC w skali 1/14 aż dosłownie do momentu jak sprzedałem swojego Actrosa 6x4 z Tamiya(01 pazdziernik 2024) to dosłownie w ciągu dwóch tygodni pojawił się wpis na lokalnej grupie RC że zakładają grupę dedykowaną do ciężarówek 1/14 więc jak żona zapytała co bym chciał na święta odpowiedź była oczywista. Tym razem zdecydowałem się na model Actros z Hercules Hobby. Pomyślałem otwierane drzwi pełne wnętrze więc coś więcej do roboty no i model udało mi się wyrwać uważam naprawdę dobrą cenę i oczywiście prosto od producenta czyli z PRC.
Elektronikę, silnik itp już sobie sam na czas zamówiłem żeby dotarła przed świętami.
Podzespoły:
Silnik Hobbywing fusion se 1200kv
Przekładnia Lesu 1/5
Oświetlenie i dzwiek Fury Bear
Dodatkowe oświetlenie to już w własnym zakresie led montowałem no jedynie co to light bar z modelu 1/10 ale uważam że dobrze się komponuje z całością.
Mercedes Actros 4x2 Hercules Hobby
- Piotr7110
- Kierowca
Mercedes Actros 4x2 Hercules Hobby
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 87 times
Re: Mercedes Actros 4x2 Hercules Hobby
Ładny kolor
na przekładni 1/5 to go chyba nawet rowerem nie idzie przegonić?

- Piotr7110
- Kierowca
Re: Mercedes Actros 4x2 Hercules Hobby
Niejest źle, system z Fury Bear działa na zasadzie tempomatu więc zanim ruszy troszkę trzeba gazować jest to calkiem łatwe do kontroli.