No więc zakładam garaż

powtarzam się z powitania ale plan jest na Arocsa w wersji SLT 8x6 ale w nieco nietypowym układzie osi. Z tego co czytałem to 3 sztuki takie zbudowano dla WIESER-a ze skróconym rozstawem osi z 4200na 3800mm. Później być może dojdzie naczepa podobna do tej ze zdjęcia.
Model bazowy to Arocs 6x4 najprawdopodobniej z HerculesHobby (zakładam, że ten z otwieranymi drzwiami z Aliexpress to właśnie to). Do tego mosty LESU z blokadami. Oś nie napędzana też nowa bo ani Tamiya ani jej klony nie mają wystarczających skrętów

rama również z Ali dłuższą, wyszło mi po przymiarkach kół, że długość samej ramy powinna być ok 530mm. Paka będzie najprawdopodobniej z aluminium (profile i płyty cięte waterjetem). Napęd raczej będzie bez przekładni z biegami- tu doświadczenie z trialu podpowiada że nie ma to sensu, lepiej zainstalować silnik typu hobbywing fusion albo coś w tym stylu). Pakiet, moduł dźwiękowy itp wszystko chce ukryć w kabinie lub zbiorniku w zabudowie za kabiną, nie chce zostawić tak jak tamiya pod ramą... W skrócie to tyle na początek

Do tej pory dotarły felgi i opony, moduł dźwiękowy i oświetleniowy (ostatnio się dowiedziałem, że to kupa straszna ale po lekkich problemach udało się uruchomić testowo i jakoś działa

, oświetlenie dedykowane do Arocsa, serwomechanizmy już miałem w zapasach trialowyvh więc na początek będzie z czego wybierać

koguty żółte i trochę drobnicy... Trochę jeszcze w drodze a baza niestety na cleniu...

No ale trudno jakoś trzeba przeczekać
Załączam zdjęcia felg, gwiazdy na której będę się wzorował i drobnicy już zamówionej.
P.S. przy okazji proszę o porady dotyczące doboru resorów tak żeby wyglądały, ale też żeby dobrze pracowały w terenie (jeżdżę głównie w trialu to i będzie korcić żeby zabrać w teren poważniejszy niż podłoga czy plac zabaw

)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.