King Kong RC Ził 157
- trucker-pl
- Kierowca
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 19 times
Re: King Kong RC Ził 157
No dobra, aktualnie jest tak, ale następnym razem oświetlenie chyba dam komuś do zrobienia :p kable albo się urywają, albo wtyczka po rozebraniu nie chce działać, ogólnie samo zło :p
- Pawloosw
- Kierowca
- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 24 times
Mega, swoje wycierpiales przy niesfornych kabelkach, ale efekt koncowy wynagrodzil twoje męki i bóle. 
- Drabek
- Kierowca
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 25 times
Rozbieram teraz podwozie takie samo co Twoje. Jedna wielka porażka. Pourywane mocowanie tylnych mostów. Rozwalone mocowania układu skręcania w przedniej osi. Tylne resory latają w górnych mocowaniach jak szmaty na wietrze.
Może to i fajne podwozie ale tylko do postawienia na półkę . Na pewno nie do ciężkich prac.
Może to i fajne podwozie ale tylko do postawienia na półkę . Na pewno nie do ciężkich prac.
- Drabek
- Kierowca
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 25 times
Maciej 3 lata temu to było tak tanio. Za te same pieniądze można skompletować fajne podwozie.
Szukam aktualnie podwozia King Konga 6x6 co proponował byś w zamian?
Sam wygląd ziła bardzo fajny
Sam wygląd ziła bardzo fajny
- trucker-pl
- Kierowca
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 19 times
Na ostatnim spocie w końcu zauważyłem co nie pasuje mi w tym modelu: otóż jest to paka, która jest zbyt wysoka, oraz ma otwieraną jedynie tylną burtę. Jest to oczywiście prawidłowe historycznie, natomiast samochód z serialu "07 Zgłoś się" (na którym się wzorowałem) miał typowo cywilną, niską pakę, otwieraną na trzy strony. Miałem już zamawiać pakę z modelu CA10, jednak przeglądając Aliexpress natrafiłem na taką przyczepkę: https://pl.aliexpress.com/item/1005009859268595.html
No i tu urodził się pomysł: a gdyby tak paka z przyczepy trafiła do Ziła? Wtedy w przyczepie mógłbym wykorzystać zabudowę z Ziła, mogłoby to wyglądać dość fajnie. Uznałem, że pomysł jest niezły, cena była trochę mniej fajna: 900zł za kilka desek z kołami (+ kolejne 300 za wysyłkę) to raczej dość sporo. Zrobiłem jednak drobne śledztwo i trafiłem jeden jedyny egzemplarz w sklepie w Wielkiej Brytanii, który nawet po naliczeniu cła wyszedł znacznie taniej niż model z Aliexpress
Po rozpoczęciu budowy okazało się, że konstrukcja tylnej zabudowy znacznie się różni i elementy nie są współzamienne - trochę pokombinowałem, nawierciłem kilka otworów i udało mi się poskładać to do kupy. Ził otrzymał też nowe tylne światła, zamiast metalowych chlapaczy (którymi ciągle zahaczałem o jakieś przeszkody) dorobiłem gumowe, wyszło całkiem znośnie. Przyczepka nie jest jeszcze skończona, ale moim zdaniem prezentuje się dobrze - efekty poniżej:
No i tu urodził się pomysł: a gdyby tak paka z przyczepy trafiła do Ziła? Wtedy w przyczepie mógłbym wykorzystać zabudowę z Ziła, mogłoby to wyglądać dość fajnie. Uznałem, że pomysł jest niezły, cena była trochę mniej fajna: 900zł za kilka desek z kołami (+ kolejne 300 za wysyłkę) to raczej dość sporo. Zrobiłem jednak drobne śledztwo i trafiłem jeden jedyny egzemplarz w sklepie w Wielkiej Brytanii, który nawet po naliczeniu cła wyszedł znacznie taniej niż model z Aliexpress
Po rozpoczęciu budowy okazało się, że konstrukcja tylnej zabudowy znacznie się różni i elementy nie są współzamienne - trochę pokombinowałem, nawierciłem kilka otworów i udało mi się poskładać to do kupy. Ził otrzymał też nowe tylne światła, zamiast metalowych chlapaczy (którymi ciągle zahaczałem o jakieś przeszkody) dorobiłem gumowe, wyszło całkiem znośnie. Przyczepka nie jest jeszcze skończona, ale moim zdaniem prezentuje się dobrze - efekty poniżej:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 64 times
- Been thanked: 110 times
Korzystna zamiana
przyczepka sama w sobie też ładnie siadła jako element zestawu