Kirowiec K700
- martryb
- Kierowca
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Re: Kirowiec K700
Dzięki Maciej za konkretną i merytoryczną odpowiedz i doradzenie , teraz mam wiele szerszy pogląd na sprawę i stabilniejszy fundament do rozważania mechanicznego w tym temacie 

- martryb
- Kierowca
Skrzynka rozdzielcza zmontowana przerobiona na grubsze wałki i większe łożyska, teraz tylko czekam aż przyjdą dwa wały kardana.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- martryb
- Kierowca
Witajcie po dłuższej przerwie spowodowanej czekaniem na wały kardana i budową przekładni rozdzielczej samoróbki. Dziś nastąpiło pierwsze uruchomienie kirowca na silniczku 400 obrotów , docelowo będzie inny silniejszy i z obrotami na wyjściu z przekładni około 250 albo 256 obrotów. https://youtu.be/D1WdJ-ZObXI?feature=shared
- martryb
- Kierowca
Witajcie , czekając na silnik i zastanawiając się nad kupnymi oponami czy robionymi samemu założyłem na tym małym silniku koła blizniaki od scanii aby zobaczyć jak działają napędy i jak w ogóle takim dziwactwem łamanym się jezdzi. Muszę powiedzieć że może być jeżeli chodzi o zwrotność reszta jest git.
/zmieniłem link do YT Maciej
/zmieniłem link do YT Maciej
- martryb
- Kierowca
Witajcie. Dzisiaj wystrugałem pierwsze z kół szerokość 43mm wysokość 108, opona to pełna guma a waga to 0.5 kg czyli na same koła będzie 2kg i jestem ciekawy jak wytrzymywać to będą przekładnie
zastanawiam się czy na układ kierowniczy wystarczy serwo 35kg domówiłem też BEC zewnętrzny do 6A Najwyżej jak będzie coś nie tak to wstawię siłowniki i hydraulikę. Wstawiam fotki potworka z jednym kołem i ursusa 1604 w tej samej skali dla pokazania jakie to są różnice i jaki to grzmot wielki 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- wajha1983
- Kierowca
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 11 times
Wyglada jak by byl na podwojnej dace sterydow.
35kg powinno w zupelnosci wystarczyc
35kg powinno w zupelnosci wystarczyc