Ursus Deagostini 1:8 Rc

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marcin1124
Kierowca
Has thanked: 7 times

Re: Ursus Deagostini 1:8 Rc

Post autor: Marcin1124 »

No ta jest troche duża i boję się że nie da rady to podnieść i coś połamie się ( kto wie co w przyszłości będzie podnoszone) i wydaje mi się z na boki to będzie miało większy sens stąd też moje pytanie

Awatar użytkownika
Pawloosw
Kierowca
Has thanked: 31 times
Been thanked: 21 times

Post autor: Pawloosw »

Trudni temat. Miejca malo, cokolwiek zrobisz bedzie na wierzchu widoczne. A najgorsze ze zawieszenie ogranicza wysokosc silownika, ktory w oryginale byl kruciutki a mial wiele sekcji, na elektryku raczej niewykonalne. Chyba ze w poziomie go dac zeby wypychal jakies ramie unoszace kipe.

Awatar użytkownika
martryb
Kierowca
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Post autor: martryb »

Ja u siebie dałem motoreduktor o obrotach 12 na minutę i do tego ramię na zasadzie orczyka jak w serwie i jak gdyby korbowód łączący to wykorbienie ze skrzynią ładunkową i bardzo dobrze daje radę. Motoreduktor umieściłem poziomo nad tylną osią i daje redę. Twoja przyczepa jest większa więc motoreduktor możeś dać o średnicy 36mm i małe obroty , u mnie w skali 1:15 w przypadku przyczep zmieściłem tylko motoreduktory z silniczkami 370 czyli średnicy 25mm a siłę mają taką że wyłamałoby zawiasy z kipy jakbym oporowo chciał wykiprować. Jakby co to będę mógł zrobić fotkę i przesłać Ci na maila w celach orientacyjnych jak to jest u mnie. Dodam jeszcze że mam taki swich który kieruje napięcie bezpośrednio napięcie 7.4V z ciągnika na te motoreduktory.

Awatar użytkownika
Marcin1124
Kierowca

A więc tak jeśli chodzi o miejsce to coś by się tam znalazło, zawsze można coś odciąć 😂😂. Dalej zgadzam się #Pawloosw były 3 sekcyjne cylindry. U mnie z tego co mierzyłem to max 6cm musi podnieść. Znalazłem mikro siłownik liniowy max 10 - 11 cm długi znalazłem coś takiego tylko poszukać takiego co uniesie co nieco. Włożyłbym dwa na boki zaczepy kulowe i tyle. #matryb jak możesz daj na PW jakieś fotki z chęcią zobaczę jak masz rozwiązane to u siebie. Odnośnie przekładni chyba więcej przerabiania jest. A co do zasilania to w traktorze mam esc30A i wypuszczone tylko zasilanie na silnik w przyczepie 😉

Awatar użytkownika
martryb
Kierowca
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Post autor: martryb »

Wysłałem wiadomość na maila , po PW na forum mi szwankuje od dłuższego czasu i wiadomości nie dochodzą.

Awatar użytkownika
Marcin1124
Kierowca

Super dzięki👍

Awatar użytkownika
Irmscher30
Kierowca

Post autor: Irmscher30 »

martryb pisze:
01 sty 2026, 17:19
siłę mają taką że wyłamałoby zawiasy z kipy jakbym oporowo chciał wykiprować.
Mierzyłeś ile kg podniesie na takim systemie?

ODPOWIEDZ