Podkarpacki plac budowy
- Fiszer78
- Kierowca
Podkarpacki plac budowy
Witam wszystkich.
Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie stworzenia placu budowy na nasze sprzęty.
Jestem można powiedzieć początkującym akurat w tej dziedzinie jeśli chodzi o sprzęty budowlane.
Mam do zagospodarowania działkę 12 ar gdzie chciałbym zbudować plac i miejsce parkingowe dla gości.
Pytanie czy lokalizacja była by dla was odpowiednia, czy chcielibyście tu wpaść i miło spędzić czas a mowa o miejscowości Żurawica 37-710 koło Przemyśla.
Mam też możliwość zorganizować taka imprezę na hali sportowej tylko pytanie nadal brzmi czy byli byście chętni.
Na halu były organizowane przeze mnie wystawy w 24/25 roku związane z modelarstwem kolejowym. Filmy dostępne na YT. " Mała i duża kolej w Żurawicy"
Wsparcie lokalnych władz jest i będzie tylko czy wy będziecie.
Pozdrawiam i liczę na jakieś wskazówki i chęć współpracy.
Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie stworzenia placu budowy na nasze sprzęty.
Jestem można powiedzieć początkującym akurat w tej dziedzinie jeśli chodzi o sprzęty budowlane.
Mam do zagospodarowania działkę 12 ar gdzie chciałbym zbudować plac i miejsce parkingowe dla gości.
Pytanie czy lokalizacja była by dla was odpowiednia, czy chcielibyście tu wpaść i miło spędzić czas a mowa o miejscowości Żurawica 37-710 koło Przemyśla.
Mam też możliwość zorganizować taka imprezę na hali sportowej tylko pytanie nadal brzmi czy byli byście chętni.
Na halu były organizowane przeze mnie wystawy w 24/25 roku związane z modelarstwem kolejowym. Filmy dostępne na YT. " Mała i duża kolej w Żurawicy"
Wsparcie lokalnych władz jest i będzie tylko czy wy będziecie.
Pozdrawiam i liczę na jakieś wskazówki i chęć współpracy.
- mongrel
- Kierowca
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 7 times
Re: Podkarpacki plac budowy
Idea jak najbardziej szczytna. Musisz jednak wiedzieć że "Nas" jest mniej niż ludzi związanych z modelarstwem kolejowym. Wielkość naszych modeli sprawia że pojedyńczy uczestnik takiej imprezy nie jest w stanie zabrać ze sobą tyle modeli i infrastruktury co modelarze kolejowi. Imprezy planuje się z pewnym wyprzedzeniem i bardzo trudno za wczasu przewidzieć kto z chętnych się rozchoruje, kto jednak nie dostanie wolnego i co losowo komu wyskoczy. Prawdopodobnie lepiej było by połączyć taką imprezę na hali czyli i kolejka i tamyjka. W zagrodzie kolejka a w kojcu tamyjki by harcowały.
- Drabek
- Kierowca
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 23 times
Nie tylko lokalizacja ale i baza noclegowa.
Jest teraz jeden placyk i spotykamy się cylklicznie.
Powstaje też drugi placyk.
Jest teraz jeden placyk i spotykamy się cylklicznie.
Powstaje też drugi placyk.
- Sławek
- Site Admin
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 24 times
Mimo, że jestem z podkarpacia, to juz dalej to juz sie chyba dalej nie da
to jest nawet z Mielca daleko, a co dopiero z reszty Polski. Dlatego lokalizacja gdzies w centrum kraju jest najlepsza. No i jak kokedzy piszą, jeszcze sensowna baza noclegowa.
Pozdr
Pozdr
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 105 times
Musi być nocleg niedaleko i zaplecze socjalne na placyku. Prąd, bieżąca woda, toaleta, ochrona przed słońcem itd To podstawy.
- Pawloosw
- Kierowca
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 21 times
Z mojego punktu widzenia ta lokalizacja przekresla powodzenie projektu. Idealna to centrum polski jak pisza koledzy. Ale sa na forum tacy zapalency co i zza granicy przyjezdzaja na spoty.
- Fiszer78
- Kierowca
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Podobne informacje otrzymywałem przed organizacja wystaw modeli kolejnictwa.
Przede wszystkim że zła lokalizacja, bo daleko ,nikt nie przyjedzie.
Realia okazały się inne. Pierwsza impreza to 180 mb szlaków druga, 240 mb szlaku. Odwiedzających po około 3500 na każdej imprezie.
Wszystko zależy od tego co się wystawcom zaoferuje. Tu jest klucz do powodzenia. Chętni się znajdą.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i może do zobaczenia. Jak nie na Podkarpaciu to zapewne w Poznaniu.
Podobne informacje otrzymywałem przed organizacja wystaw modeli kolejnictwa.
Przede wszystkim że zła lokalizacja, bo daleko ,nikt nie przyjedzie.
Realia okazały się inne. Pierwsza impreza to 180 mb szlaków druga, 240 mb szlaku. Odwiedzających po około 3500 na każdej imprezie.
Wszystko zależy od tego co się wystawcom zaoferuje. Tu jest klucz do powodzenia. Chętni się znajdą.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i może do zobaczenia. Jak nie na Podkarpaciu to zapewne w Poznaniu.
- Pawloosw
- Kierowca
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 21 times
Tylko roznica z kolejkami a rc 1/14 jest taka, ze entuzjastow jednego i drugiego jest jak porownac mrowke do slonia w naszych pl realiach. Kolejki w pl to juz conajmniej od lat 80 (odkad zyje a niewiem czy nie wczesniej) tymczasem modele rc w skali 1/14 to u nas moze z 10-15 lat i grupa entuzjastow bardzo znikoma. Do tego kolejki w skalach roznych i wariantach (parowe, elektryczne kartonowe i statyczne) ale niby to samo. I tu znowu przewaga znaczna miedzy naszymi indu maszynami.
Tak czy inaczej trzymam kciuki za powodzenie projektu.
Tak czy inaczej trzymam kciuki za powodzenie projektu.