HDS elektryczny scale-parts
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 85 times
Re: HDS elektryczny scale-parts
Założyłem, że tak jak z serwem - podawanie non stop napięcia przy obciążeniu stałym powoduje grzanie się. Dlatego np w traktorkach układ podnośnika na serwie jest tak zrobiony żeby w skrajnej pozycji wektor siły był równoległy do osi orczyka serwa i "pchał w kierunku punktu obrotu. Wtedy serwo nie jest obciążone i się nie spali.
- Sławek
- Site Admin
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 22 times
Zakładam, że tu jest sytuacja w której sterowanie silnikiem jest tylko do momentu kiedy ściśnie, potem zostaje w tej pozycji bez konieczności naginania drążka aparatury.
Pozdr
Pozdr
jest dokładnie jak Sławek pisze pozatym tam jest układ odcinający jak będzie przeciążenie. PS. w przyczepie co masz ją w domu są te siłowniki, na wyłączonych przecież tak czy siak nie drgną nawet jak użyjesz siły, to samo jest tutajMaciej pisze: ↑14 maja 2024, 08:37Założyłem, że tak jak z serwem - podawanie non stop napięcia przy obciążeniu stałym powoduje grzanie się. Dlatego np w traktorkach układ podnośnika na serwie jest tak zrobiony żeby w skrajnej pozycji wektor siły był równoległy do osi orczyka serwa i "pchał w kierunku punktu obrotu. Wtedy serwo nie jest obciążone i się nie spali.
- Sławek
- Site Admin
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 22 times
Redin, te siłowniki są Twojej produkcji ? można to u Ciebie zakupić ?
Nie moja produkcja, ale robione na zamówienie, będę je wystawiał jak znajdę trochę czasu
dorobiłem mocowania kabli i parę ozdobników
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 85 times
Mocowania kable nie tylko dodają realizmu, ale też użyteczności brawo