Dźwięk do oceny ...

Regulatory, sterowniki, serwa, pakiety itp.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kons
Kierowca

Dźwięk do oceny ...

Post autor: kons »

Witajcie.
Mam potrzebę pochwalenia się oraz poczytania waszych opinii na temat dźwięku który zacząłem robić dla "czołgistów RC".
Jak skończę robotę na ich rynek , planuję zacząć robić coś dla "ciężarowców", ale chciałbym wiedzieć czy jest sens ...
Czy to ma szanse dobrze się sprzedać ?

Mimo że tu naśladuję silnik czołgu Sherman M4 ( 9 -cio cylindrowa gwiazda jak w samolotach ) na pewno będziecie mieli pojęcie czy idę dobrą drogą czy lepiej żebym zajął się czymś innym.

[youtube]https://youtu.be/KCF2waAZ9eg[/youtube]

Z góry dziękuję

Awatar użytkownika
kons
Kierowca

Re: Dźwięk do oceny ...

A tu jest oryginał ( włączcie od 20 sekundy )

Awatar użytkownika
Drabek
Kierowca
Has thanked: 3 times
Been thanked: 25 times

Post autor: Drabek »

Po pierwsze: możliwość sterownia z apararury?
Po drugie: gabaryty?
Po trzecie: cena?
:frank

Awatar użytkownika
kons
Kierowca

Drabek pisze:
06 sty 2025, 10:58
Po pierwsze: możliwość sterownia z apararury?
Po drugie: gabaryty?
Po trzecie: cena?
:frank
3. Adekwatna do możliwości modułu
2. A jakie byś chciał ?
1. Jakie sobie tylko wymarzysz ... podaj listę funkcji i w jaki sposób chciałbyś je uruchamiać. :england

Awatar użytkownika
Drabek
Kierowca
Has thanked: 3 times

Post autor: Drabek »

Widzę że odpowiadasz wymijająco.
1. Odpalnie, gaszenie , jazda.Wybór dodatkowego dźwieku. Użycie minimum 2 ch.
2. 23X27mm
3.Możliwość wgrania swojego dźwieku.

Awatar użytkownika
kons
Kierowca

Oj tam zaraz "wymijająco" ... ty tez nie napisałeś czy ci się podoba ;-P
1. Nie widzę najmniejszego problemu
2. Nie podałeś trzeciego wymiaru więc jeśli jest dowolny, to nie ma problemu, zmieszczę się na 100%
3. Mogę nawet dolutować gniazdo na kartę pamięci i będziesz miał możliwość wgrania wielu swoich plików dźwiękowych w formacie .wav, tylko napisz mi jak zamierzasz je kontrolować. :-)
Jeśli chodzi o podmianę dźwięku silnika, to sprawa wygląda tak że nie da się tego zrobić tak jak np. w TBS, Beier, itp z prostej przyczyny. Ja używam innej techniki "reprodukcji" dźwięku silnika i muszę stworzyć ... nie wiem jak to nazwać ... paczki/profile/algorytmy dla każdego silnika oddzielnie. Jest szansa że taki bank dźwięków powstanie, ale wiesz jak bywa w życiu , ludzie obiecują a potem .... więc ja nie chcę nic obiecywać.
Nigdy nie będzie opcji że ty masz plik z nagraniem które zrobiłeś i chcesz je tu wykorzystać - nie potrafię tego ... jeszcze ;-)

Co do ceny. Masz już możliwość zakupu chińskich klonów po 150zł, jesteś z nich zadowolony ? Ja nie zamierzam być na tej półce. Ja będę na najwyższej półce :D
Dźwięk który zaprezentowałem nie jest jeszcze tym co chcę osiągnąć, ale teraz mam inne priorytety więc na lepszy efekt musisz cierpliwie czekać. Ten dźwięk to tylko dodatek do większego projektu.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2025, 22:19 przez kons, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
redin
Kierowca
Has thanked: 1 time
Been thanked: 32 times

Post autor: redin »

kons pisze:
06 sty 2025, 22:11
Oj tam zaraz "wymijająco" ... ty tez nie napisałeś czy ci się podoba ;-P
1. Nie widzę najmniejszego problemu
2. Nie podałeś trzeciego wymiaru więc jeśli jest dowolny, to nie ma problemu, zmieszczę się na 100%
3. Mogę nawet dolutować gniazdo na kartę pamięci i będziesz miał możliwość wgrania wielu swoich plików dźwiękowych w formacie .wav, tylko napisz mi jak zamierzasz je kontrolować. :-)
Jeśli chodzi o podmianę dźwięku silnika, to sprawa wygląda tak że nie da się tego zrobić tak jak np. w TBS, Beier, itp z prostej przyczyny. Ja używam innej techniki "reprodukcji" dźwięku silnika i muszę stworzyć ... nie wiem jak to nazwać ... paczki/profile/algorytmy dla każdego silnika oddzielnie. Jest szansa że taki bank dźwięków powstanie, ale wiesz jak bywa w życiu , ludzie obiecują a potem .... więc ja nie chcę nic obiecywać.
Nigdy nie będzie opcji że ty masz plik z nagraniem które zrobiłeś i chcesz je tu wykorzystać - nie potrafię tego ... jeszcze ;-)

Co do ceny. Masz już możliwość zakupu chińskich klonów po 150zł, jesteś z nich zadowolony ? Ja nie zamierzam być na tej półce. Ja będę na najwyższej półce :D
Dźwięk który zaprezentowałem nie jest jeszcze tym co chcę osiągnąć, ale teraz mam inne priorytety więc na lepszy efekt musisz cierpliwie czekać.

przechwalanie zostaw dla siebie, taka rada mała, pokaż gotowy wyrób, podaj cenę, rynek zweryfikuje ;) Piszesz, że będziesz na najwyższej półce a opisujesz dosyć istotny problem, że nikt nie będzie mógł zrobić swojego dzwięku, więc to już nie będzie najwyższa półka

Awatar użytkownika
kons
Kierowca

Pewnie masz rację. Dlatego najpierw robię tu rozpoznanie. A swoja drogą ...Ciekawe ilu tutaj jest posiadaczy modułów firmy Servonaut , tam też nie ma żadnej możliwości dodania dźwięku.

Do swojego dźwięku już macie produkty, po co mam je powielać ?

Awatar użytkownika
Pawloosw
Kierowca
Has thanked: 32 times

Post autor: Pawloosw »

Klon tbs za 80 zł o wymiarach ok. 1cm x 2 cm x 1 cm z możliwościami jak opisał Drabek w pkt 1 i 3 to u nas powszedni temat. Jesteś w stanie zrobić to lepiej i taniej? Jeśli nie to szkoda zachodu lepiej skupić się na innych niszowych niedostępnych tematach, które prędzej znajda odbiorców

Awatar użytkownika
kons
Kierowca

no i to jest konkretna odpowiedź. Więc nie ma sensu, przyjąłem do wiadomości.
A masz jakieś konkretne niszowe tematy na myśli ?

ODPOWIEDZ