Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Regulatory, sterowniki, serwa, pakiety itp.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Radek
Kierowca
Posty: 1131
Rejestracja: 20 sty 2012, 22:40

Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: Radek »

Koledzy potrzeba mi jedną wielkość przestawić w apce Turnigy TGY 9X i ni w ząb nie wiem jak :scratch
Chodzi o pozycję D/R EXP
Żeby tą wielkość oznaczoną polem czerwonym przesunąć w prawo na zero.
001 Turnigy TGY 9X.jpg
Odkryłem że to przez to mi szarpie przy ruszaniu na wstecznym :scratch
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdro.
ignorancje można skorygować za pomocą książki, głupota zaś wymaga strzelby i szpadla ....

Awatar użytkownika
Radek
Kierowca
Posty: 1131
Rejestracja: 20 sty 2012, 22:40

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: Radek »

Poradziłem sobie, wystarczyło wejść w menu serwisowe i skalibrować na nowo drążki i znikną chyba przy okazji długi czas logowania regulatora, ale na to potrzeba mi więcej czasu do testów.
Odkryłem też sposób żeby użyć do swoich potrzeb przełącznika 0-1-2 :D
Pozdro.
ignorancje można skorygować za pomocą książki, głupota zaś wymaga strzelby i szpadla ....

Awatar użytkownika
archie
Kierowca
Posty: 1695
Rejestracja: 26 sty 2012, 20:58

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: archie »

Mozesz napisac jak ustawiles ten przelacznik? Dobrze bylo by ustawic go do kipy ale nie mam pojecia jak. Ta apka to czarna magia...
Lepiej wejść komuś w drogę... niż w dupę

Awatar użytkownika
Radek
Kierowca
Posty: 1131
Rejestracja: 20 sty 2012, 22:40

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: Radek »

archie pisze:Mozesz napisac jak ustawiles ten przelacznik? Dobrze bylo by ustawic go do kipy ale nie mam pojecia jak. Ta apka to czarna magia...
Nagrałem szybko film, niestety kiepska jakość już teraz nie mam czasu na poprawe jego.
Wieczorem nagram jeszcze raz, albo dam lepsze foty ustawień.
Wszystko działa jest wykorzystanych w pełni 8ch w tym poza 4ch, reszta to 2x 1-0-2 i 2x 1-2 czy jakoś tak :D
Niestety dalej się czasem regulator długo loguje i do tyłu jest z szarpnięciem :-(
Z cofaniem pomogłem sobie że expo zmieniam przełącznikiem i mam tylko pełzanie :D

Pozdro.
ignorancje można skorygować za pomocą książki, głupota zaś wymaga strzelby i szpadla ....

Awatar użytkownika
Radek
Kierowca
Posty: 1131
Rejestracja: 20 sty 2012, 22:40

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: Radek »

Cholera że nie ma edycji :lanie

Nagrałem jeszcze raz film, ale dalej mało widać :-(



Dlatego zrobiłem foty po kolei żebyś mógł sobie dokładnie tak wszystko ustawić i będziesz miał 8 w pełni wykorzystanych kanałów.

AUX-CH
20130415_160917 (1024x768).jpg
PROG. MIX
20130415_160930 (1024x768).jpg
MIX6
20130415_160947 (1024x768).jpg
TUNE MIX6
20130415_160956 (1024x768).jpg
PROG. MIX
20130415_161008 (1024x768).jpg
MIX7
20130415_161020 (1024x768).jpg
TUNE MIX7
20130415_161029 (1024x768).jpg
To by było na tyle, jak coś jeszcze znajde to tu zapodam, no chyba że chcesz jeszcze kalibracje drążków i restart do ustawień fabrycznych.
Pozdro.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdro.
ignorancje można skorygować za pomocą książki, głupota zaś wymaga strzelby i szpadla ....

Awatar użytkownika
archie
Kierowca
Posty: 1695
Rejestracja: 26 sty 2012, 20:58

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: archie »

Jak poloze malego kolo 20 spac, to zobacze co mi z tego wyjdzie. Bylbym przeszczesliwy majac kipe pod 0-1-2.
Bylo by proste i dokladne.
Lepiej wejść komuś w drogę... niż w dupę

Awatar użytkownika
Radek
Kierowca
Posty: 1131
Rejestracja: 20 sty 2012, 22:40

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: Radek »

archie pisze:Jak poloze malego kolo 20 spac, to zobacze co mi z tego wyjdzie. Bylbym przeszczesliwy majac kipe pod 0-1-2.
Bylo by proste i dokladne.
Na upartego możesz kabelki zamienić na tym pstryczku i będziesz miał 1-0-2.
Tylko pamiętaj żeby mieć ustawioną apke jako samolot i powyłączane inne mix-y!!!
Jak masz ustawiony gaz pod ELEV, to ja sobie ustawiłem tam expo pod pstryczkiem ELE D/R gdzie mam ograniczony gaz do 20% i bardzo płynna krzywą gazu, idealne do manewrowania :ok
I do jazdy mojej Córeczki bo się za bardzo nie rozpędzi :D
Pozdro.
ignorancje można skorygować za pomocą książki, głupota zaś wymaga strzelby i szpadla ....

Awatar użytkownika
archie
Kierowca
Posty: 1695
Rejestracja: 26 sty 2012, 20:58

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: archie »

Piękna instrukcja. Biore sie za podłączanie silnika od kipy i zobaczymy jak robi. Jak bym miał tak rzeczowo wszystko objaśnione dla tego radia to model by sam jeździł :) i kiprował kiedy bym pomyślał.
Masz juz pewniak, że jak będę coś potrzebował to na 100% będę Ci płakał o pomoc :)

ide łączyć...
Lepiej wejść komuś w drogę... niż w dupę

Awatar użytkownika
Radek
Kierowca
Posty: 1131
Rejestracja: 20 sty 2012, 22:40

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: Radek »

archie pisze:Piękna instrukcja. Biore sie za podłączanie silnika od kipy i zobaczymy jak robi. Jak bym miał tak rzeczowo wszystko objaśnione dla tego radia to model by sam jeździł :) i kiprował kiedy bym pomyślał.
Masz juz pewniak, że jak będę coś potrzebował to na 100% będę Ci płakał o pomoc :)

ide łączyć...

Trzymam kciuki :ok
Sam też potrzebuję tego pstryczka do kiprowania :)
już nie pamiętam, ale to jest 7 chyba kanał tego pstryczka 0-1-2
Pozdro.
ignorancje można skorygować za pomocą książki, głupota zaś wymaga strzelby i szpadla ....

Awatar użytkownika
archie
Kierowca
Posty: 1695
Rejestracja: 26 sty 2012, 20:58

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: archie »

kanał 7!!!! :yahoo prawie działa :yahoo jest tylko małe ale... :nea Sądzę że to problem z ESC ale może sie mylę. W jedną strone działa silnik bardzo szybko. W druga bardzo wolno mimo ustawienia E.POINT na 120% i co dziwne po kilku sekundach pracy sie zatrzymuje :scratch

Za instrukcję masz podziękowania. Ciekawe czy można podziękować 2 razy :ok
Lepiej wejść komuś w drogę... niż w dupę

ODPOWIEDZ