Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Regulatory, sterowniki, serwa, pakiety itp.
Awatar użytkownika
Radek
Kierowca
Posty: 1131
Rejestracja: 20 sty 2012, 22:40

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: Radek »

A widzisz to ciekawe zachowanie silnika, muszę podłączyć mój regulator z silnikiem który mam przygotowany pod kipę i po testować.
Pozdro.
ignorancje można skorygować za pomocą książki, głupota zaś wymaga strzelby i szpadla ....

Awatar użytkownika
archie
Kierowca
Posty: 1695
Rejestracja: 26 sty 2012, 20:58

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: archie »

i dodatkowo, silnik MFA bardzo mocno zakłóca serwa. Przy pracującym MFA servo skrętu dziczeje. Musze podpytać Czubiego o jakiś kondensator, rezystor, czy inny wynalazek. Raz na próbe podłączyłem servo cyfrowe i chyba było ok, ale musze jeszcze sie pobawić.
Lepiej wejść komuś w drogę... niż w dupę

Przemo
Kierowca
Posty: 1924
Rejestracja: 24 gru 2011, 15:03

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: Przemo »

archie pisze:
Za instrukcję masz podziękowania. Ciekawe czy można podziękować 2 razy :ok
2 raz to flaszką :P ale to dotyczy Radka, a on pije jakieś napoje, które hucznie piwem nazywa więc ciężko będzie :P

Awatar użytkownika
archie
Kierowca
Posty: 1695
Rejestracja: 26 sty 2012, 20:58

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: archie »

Przemo pisze:
archie pisze:
Za instrukcję masz podziękowania. Ciekawe czy można podziękować 2 razy :ok
2 raz to flaszką :P ale to dotyczy Radka, a on pije jakieś napoje, które hucznie piwem nazywa więc ciężko będzie :P
ja to wogóle nie piję... no chyba że na delegacji :oops: troszkę...
Lepiej wejść komuś w drogę... niż w dupę

Awatar użytkownika
Radek
Kierowca
Posty: 1131
Rejestracja: 20 sty 2012, 22:40

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: Radek »

A czy pokrętło na apce z lewej strony AUX.2 masz na zero podczas testów kipy?
I czy zbindowałeś regulator od kipy z odbiornikiem?

[EDIT]

Podłączyłem na szybko regulator od napędu który najpierw zbindowałem i wszystko działa jak trzeba, w dwie strony na full szybkości.
Pozdro.
ignorancje można skorygować za pomocą książki, głupota zaś wymaga strzelby i szpadla ....

Awatar użytkownika
archie
Kierowca
Posty: 1695
Rejestracja: 26 sty 2012, 20:58

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: archie »

Pokrętło na 0, a co do bindowania to szukam manuala bo nie umiem zbindować... myślałem na początku że to plug and play ale chyba tak nie jest... :oops:
Mam regulator jakiś mały LRP


więc bindowanie...
Lepiej wejść komuś w drogę... niż w dupę

Awatar użytkownika
Radek
Kierowca
Posty: 1131
Rejestracja: 20 sty 2012, 22:40

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: Radek »

Musisz pewnie zbindować, ja podłączyłem ten z HK 35A i działa bajka w dwie strony, musisz poszukać manualu i bindować i będzie gites.
Pozdro.
ignorancje można skorygować za pomocą książki, głupota zaś wymaga strzelby i szpadla ....

Awatar użytkownika
archie
Kierowca
Posty: 1695
Rejestracja: 26 sty 2012, 20:58

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: archie »

ten z HK 35A mam pod napędem i nie chcę go tykać... mam jakieś tamiyowe to zaraz pokombinuję
Lepiej wejść komuś w drogę... niż w dupę

Awatar użytkownika
archie
Kierowca
Posty: 1695
Rejestracja: 26 sty 2012, 20:58

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: archie »

TEU302BK i działa jak złoto!!! yes yes yes
Lepiej wejść komuś w drogę... niż w dupę

Przemo
Kierowca
Posty: 1924
Rejestracja: 24 gru 2011, 15:03

Re: Turnigy TGY 9X Ustawienie menu

Post autor: Przemo »

archie pisze:TEU302BK i działa jak złoto!!! yes yes yes

tylko wypnij czerwony bo on beca nie ma ;)

ODPOWIEDZ