Autosan D47 wersja niskobudżetowa...
- TiroManiaK_2006
- Kierowca
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 16 times
Autosan D47 wersja niskobudżetowa...
Jak w temacie. Dostałem od kolegi Tomka, za co mu serdecznie dziękuję , ciekawe rzeczy z wydruku do zrobienia przyczepki do Ursusa. Między innymi, zwrotnicę, burty i dyszel. Wzoruję się na przyczepie Autosan D47.
Do tej pory wykonałem ramę na której będzie się wszystko opierało. Rama z profila z Castoramy. Szerokość burt 15,7 cm, długość 30 cm. Zastanawiam się czy nie dać w rogach profili L żeby zrobić pakę szerszą na 18 cm i dłuższą . Co o tym myślicie?Na tą chwilę tak się prezentuje.
Burty chce zrobić otwierane. Muszę zrobić zawieszenie i dobrać do tego felgi i opony... Mam nadzieję że szybko się z nią uporam i będzie fajny zestaw z Ursusem...Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 85 times
Re: Autosan D47 wersja niskobudżetowa...
Jak będziesz robił d47 ( a nie d732 której fotę wstawiłeś ) to koła powinny pasować od ciągnika tamiya. Trza by tylko stalowe felgi z piastą zaprojektować i druknąc.
Burty otwierane, ale na jakich zawiasach?
Burty otwierane, ale na jakich zawiasach?
- czolgruski
- Kierowca
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 19 times
Idziesz za ciosem, więc dawaj dalej
Otwierane burty to spoko pomysł, jak szukasz zawiasów, to mam niepotrzebne takie, możemy się dogadać
https://a.aliexpress.com/_vW02oZ
Otwierane burty to spoko pomysł, jak szukasz zawiasów, to mam niepotrzebne takie, możemy się dogadać
https://a.aliexpress.com/_vW02oZ
- TiroManiaK_2006
- Kierowca
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 16 times
Znalazłem chwilkę wolnego czasu więc co nieco podziałałem. Rama wraz z dyszlem gotowa.
Teraz zastanawiam się nad osiami. Paka w oryginale ma 16 cm szerokości... Wydaje mi się za wąska. Nie wiem czy nie poszerzyć jej do 18 cm...
Śrubki na krzyżaka będą wymienione na inne...Teraz zastanawiam się nad osiami. Paka w oryginale ma 16 cm szerokości... Wydaje mi się za wąska. Nie wiem czy nie poszerzyć jej do 18 cm...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Drabek
- Kierowca
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 17 times
Resory z tyłu nie są na wieszakach tylko na ślizgach Z tyłu mogłeś dać długie nogi do resorów. Zerknij do mojej autosanki