Przyczepa rolnicza 12-18T
- TiroManiaK_2006
- Kierowca
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 16 times
- borek
- Traktorzysta
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 47 times
Re: Przyczepa rolnicza 12-18T
Super kozacko wyszła, już mi się w głowie wyobraża jaki pociąg byłby z dwiema przyczepami.
- Pawloosw
- Kierowca
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 11 times
1 jak dla mnie. Ta jasna zielen to wypisz wymaluj bruderowe, zabawkowe. Ujmowaloby tej zacnej przycepku.
- czolgruski
- Kierowca
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 19 times
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 85 times
Kolejny up
Po pracach ślusarskich przyczepa ma się tak: Dodałem przykręcane na śrubki kątowniki alu 12x12 mm jako opaskę pod podłogę: Wleciał też hak z tyłu od scaleparts: Następnie podrukowałem od nowa poprawione imitacje burt bo pierwotne ponadpalały się przy spawaniu, a poza tym nieco musiałem niektóre wymiary zmienić: Potem pierwsze przymiarki do kapsli piast (oś musiała być obcięta): Kolejna wersja już z logo Pronar i pierścieniem zasłaniającym łożysko: W międzyczasie skończył mi się używany filament Plastspaw i puściłem pierwsze wydruki z polecanego Fibersatin od Fiberlogy. Na poczatek skucha, okazało się, że niewypomoziomowany stół (chociaż Plastspaw nie miał z takimi drobiazgami problemu ): Doprojektowałem drabinkę na skrzynię, na zaczep i butlę: Pierwszy druk butli w poziomie, słaba jakoś przez podpory do wydruku: Potem za radą wajhy pociąłem wydruk i skleiłem. Druk w pionie: Doprojektowałem też zapomniane mocowania lamp z tyłu: Potem próby projektu błotnika: Na sam fajrant wjechała szpachla na skrzynię, niech schnie przez weekend:
Po pracach ślusarskich przyczepa ma się tak: Dodałem przykręcane na śrubki kątowniki alu 12x12 mm jako opaskę pod podłogę: Wleciał też hak z tyłu od scaleparts: Następnie podrukowałem od nowa poprawione imitacje burt bo pierwotne ponadpalały się przy spawaniu, a poza tym nieco musiałem niektóre wymiary zmienić: Potem pierwsze przymiarki do kapsli piast (oś musiała być obcięta): Kolejna wersja już z logo Pronar i pierścieniem zasłaniającym łożysko: W międzyczasie skończył mi się używany filament Plastspaw i puściłem pierwsze wydruki z polecanego Fibersatin od Fiberlogy. Na poczatek skucha, okazało się, że niewypomoziomowany stół (chociaż Plastspaw nie miał z takimi drobiazgami problemu ): Doprojektowałem drabinkę na skrzynię, na zaczep i butlę: Pierwszy druk butli w poziomie, słaba jakoś przez podpory do wydruku: Potem za radą wajhy pociąłem wydruk i skleiłem. Druk w pionie: Doprojektowałem też zapomniane mocowania lamp z tyłu: Potem próby projektu błotnika: Na sam fajrant wjechała szpachla na skrzynię, niech schnie przez weekend:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Sławek
- Site Admin
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 22 times
Jak już jesteśmy przy Fiberlogy, to od kilku dni drukuje z Impact PLA. Właściwości wytrzymałościowe lepsze niż ABS, a łatwośc druku jak PLA. I co ważne, temperatura plastyczności jest znacznie wyższa niż w zwykłym PLA i ABS, czyli można np. wiercić otwory i się nie topi jak PLA. Parametry druku - temperatura 225, stół 55, wentylator 80-100%, czyli w zasadzie jak PLAn, nieco wyższa temperatura, i nie trzeba komory jest pieruńsko wytrzymały, aby go wzmocnić, wystarczy wygrzać wydruk w piekarniku o temp. 80 st przez 15 min i wychłodzić naturalnie. Jest test w necie jak gość do wydrukowanego kubka po wygrzaniu, wlewa wrzątek i nic się nie odkształca
Pozdr
Pozdr
- Kudłaty
- Kierowca
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 2 times
Maciej, jak chcesz to wydrukuję Ci z żywicy kapsle piast i zbiorniki, podeślij tylko projekty.
Maciej przyczepka bardzo fajna, ale wydaje mi się że dyszel ma trochę przykrótki? Tak dla porównania przyczepa D-47 ma dyszel długości 2100mm a jest sporo mniejsza.