Nic cie nie przerosło, bo dobrze ci szlo, poprostu stary sie robisz
Przyczepa rolnicza 12-18T
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 85 times
Re: Przyczepa rolnicza 12-18T
Przy testach mechanizmu podnoszenia naciągały się kable biegnąc do pakietu na obrotnicy, coś się przycięło i zwarcie gotowe:
Kipa będzie na zielono oprócz czerwonego paska na dole po zewnątrz, drabinki i dna wewnątrz - te elementy będą jak rama na czerwono
Przeniosłem więc pakiet z obrotnicy na ramę, od razu zaprojektowałem sobie mocowanie buzzera, mocowanie wtyczki XT60 itp:
Po kolejnych testach wygląda na to, że teraz jest ok:
Więc klasycznie u mnie: do piwnicy, odtłuszczanie, zabezpieczanie, rozwieszanie na drutach, podkład i na 2 dzień kolor:Kipa będzie na zielono oprócz czerwonego paska na dole po zewnątrz, drabinki i dna wewnątrz - te elementy będą jak rama na czerwono
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Andreas
- Maszynista
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 14 times
ładnie ta przyczepa wygląda, co do kolorów to ty decydujesz jaki będzie,
ale.. ja bym pomalował przyczepę całą na kolor zielony, a podwozie szary, ewentualnie czarny,
chociaż widziałem w necie całe pomalowane na jeden kolor zazwyczaj zielony
ale.. ja bym pomalował przyczepę całą na kolor zielony, a podwozie szary, ewentualnie czarny,
chociaż widziałem w necie całe pomalowane na jeden kolor zazwyczaj zielony
- Marcin6464
- Kierowca
Takie pytanie nieco odbiegające od tematu. Przy malowaniu w piwnicy nie masz problemu z zapachami farby, a tym samym z sąsiadami? A tak wogole świetna robota z tą przyczepą
- TiroManiaK_2006
- Kierowca
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 16 times
Ja też maluje u siebie w piwnicy i nie mam problemu z sąsiadami. Mam dobry przewiew powietrza i nie śmierdzi nic na klatce schodowej.Marcin6464 pisze: ↑09 maja 2023, 10:04Takie pytanie nieco odbiegające od tematu. Przy malowaniu w piwnicy nie masz problemu z zapachami farby, a tym samym z sąsiadami?
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 85 times
U mnie klepie fest na klatce przez jakiś czas, nawet w klatkach obok - ale nie ma alternatywy, a nikt się nie skarżył na razie
Poza tym zależy co się maluje. Mały element to prawie nie czuć, ale jak wczoraj wywaliłem prawie całą puszkę koloru to już sporo tego było w piwnicach.
@Andrzej - kolorystyka taka coś a'la przyczepy PRONAR. Najcześciej spotykana w sumie w rolnictwie. Czerwony doł, zielona góra. Były różne koncepcje malowania jak pamiętasz i ta wydała się najlepsza
Poza tym zależy co się maluje. Mały element to prawie nie czuć, ale jak wczoraj wywaliłem prawie całą puszkę koloru to już sporo tego było w piwnicach.
@Andrzej - kolorystyka taka coś a'la przyczepy PRONAR. Najcześciej spotykana w sumie w rolnictwie. Czerwony doł, zielona góra. Były różne koncepcje malowania jak pamiętasz i ta wydała się najlepsza
- Marcin6464
- Kierowca
To trzeba liczyć w takim razie na wyrozumiałość sąsiadów W weekend testowe malowanie muszę zrobić, ale biorąc pod uwagę pierwotne przeznaczenie mojej piwnicy, to może być ciekawie.
dlatego używa się montany bo ona nie śmierdziMaciej pisze: ↑09 maja 2023, 10:18U mnie klepie fest na klatce przez jakiś czas, nawet w klatkach obok - ale nie ma alternatywy, a nikt się nie skarżył na razie
- Pawloosw
- Kierowca
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 11 times
Bo kto by sie odwazyl mecenasa scigac, a noz widelec zaraz by jakis paragraf znalazl ze go nękają i cyk, szybka kasa na nowa przyczepe do fendta.Maciej pisze: ↑09 maja 2023, 10:18U mnie klepie fest na klatce przez jakiś czas, nawet w klatkach obok - ale nie ma alternatywy, a nikt się nie skarżył na razie
- Marcin6464
- Kierowca
Co do farb montana rozumiem że chodzi o te w sprayu, black i Golden z tego co znalazłem?