Scania 164 Topline 8x8

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mongrel
Kierowca
Posty: 1380
Rejestracja: 29 sty 2012, 12:27
Has thanked: 8 times
Been thanked: 4 times

Re: Scania 164 Topline 8x8

Post autor: mongrel »

Mały błąd, zwyczajowo 7,2 z tego co pamiętam, nie 7,4. Pewnie błąd pisarski. Wolno ale coraz grubiej Pan idziesz. Aż ślina cieknie.

Awatar użytkownika
Maciej
Site Admin
Posty: 6994
Rejestracja: 07 paź 2012, 17:47
Has thanked: 36 times
Been thanked: 22 times

Re: Scania 164 Topline 8x8

Post autor: Maciej »

Nie wiem co to za pompa, ale wygląda jak leimbach. Jaka by nie była to napięcie zasilania będzie pochodną zastosowanego silnika. Tutaj jest widzę zwykły szczotkowy i będę zdziwiony jak nie obsłuży 12 V.

Co do miejsca mocowania pompy - kilka modeli za mną i jedno wiem: plastikowe kabiny wzmacniają rezonans. Dlatego zawsze odłączałem wentylatorki od regulatorów, które były w kabinie. Może być tak, że ta pompa w kabinie będzie jeszcze głośniejsza niż gdyby była poza. Nie spóbujesz to się nie dowiesz :)

Nie wejdzie z boku ramy miedzy przednią, a pierwszą oś kołyski tylnej? Albo w ramę między ceownikami nad wałem kardana? Pamiętaj, że każdy model hydro lubi podciekać. Szkoda, żebyś miał zafaflunioną olejem kabinę, może to nawet spowodować łuszczenie się farby,

Luz na trzpieniu jak rozumiem da się skasować podkładkami? Jest rozbieralny czy zanitowany z obu stron? Jak rozbieralny to dał bym podkładki, ale nie po zewnątrz tylko między ramiona HDSa i to samosmarowne miedziane.

Będzie fajny model :ok
Na forum piszemy w języku polskim, bez błędów ortograficznych i używając znaków interpunkcyjnych.

Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 14389
Rejestracja: 21 gru 2011, 22:12
Has thanked: 15 times
Been thanked: 13 times

Re: Scania 164 Topline 8x8

Post autor: Sławek »

Co do napięcia, to można zasilać w zakresie 6-12V.

Pozdr
Czym u człowieka mniej wiedzy tym bardziej kategoryczne jego twierdzenia! Pamiętaj na przyszłość - w każdym twierdzeniu zawsze należy zostawać miejsce na wątpliwości.

Awatar użytkownika
czolgruski
Kierowca
Posty: 243
Rejestracja: 09 kwie 2021, 19:18
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Re: Scania 164 Topline 8x8

Post autor: czolgruski »

Zacny sprzęt szykujesz, dobrze się na to patrzy :ok

Awatar użytkownika
wajha1983
Kierowca
Posty: 4688
Rejestracja: 10 lis 2013, 16:21
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: Scania 164 Topline 8x8

Post autor: wajha1983 »

Za tyle kasy, myslelm ze bedzie lepiej wykonane, ale i tak gratuluje modelu, wyglada zajebiscie
w garazu :
Laweta MB sprinter http://rctruck.pl/forum/viewtopic.php?f=21&t=1109
Naczepa container http://rctruck.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=1140&p=31512#p31512
MB sprinter van http://rctruck.pl/forum/viewtopic.php?f=21&t=1157
HDS http://rctruck.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=1305
Scania Lele http://rctruck.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=1343

Awatar użytkownika
Motyl
Kierowca
Posty: 530
Rejestracja: 26 gru 2011, 20:18
Been thanked: 1 time

Re: Scania 164 Topline 8x8

Post autor: Motyl »

Przyjemnie się ogląda :)

Awatar użytkownika
Aleksander
Kierowca
Posty: 215
Rejestracja: 10 wrz 2013, 07:32
Has thanked: 2 times

Re: Scania 164 Topline 8x8

Post autor: Aleksander »

Cześć

Zrobiłem skrzynię boczną, będzie na akumulator. Z góry wyprofiluję blachę ryflowaną.
Pompę ukryję na samym końcu ramy.
5.1.jpg
5.2.jpg
5.3.jpg
5.4.jpg
5.5.jpg
Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ