Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...
- Pawloosw
- Kierowca
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 21 times
Re: Montaz serwo
W takich zabawkach przy przerobkach kierowania na serwomechanizm, montowalem z reguly serwo klejem na goraco. A jak bylo do czego przykrecic to na 2 - 3 male wkrety. Serwo laczylem cieglem z cienkiego drutu i dawalo rade. Tak to mniejwiecej wyglada w mercedesie eklasie czy vw t2 u mnie wygladalo. Do takiego lekkiego modelu to i microserwo lotnicze z aliexpres za 10-15 zl da rade.
- trucker-pl
- Kierowca
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 16 times
Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...
No dobra, kolejne pytanie. Potrzebuję wykonać rury wydechowe do amerykańca, jakieś 10-15mm średnicy zewnętrznej, do tego o dość popapranym, powyginanym kształcie. Z czego byłoby to najlepiej zrobić w domowych warunkach - jakaś elastyczna rurka miedziana, PCV?
- borek
- Traktorzysta
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 49 times
A przeglądałeś alliexpress ceny dość przystępne, samemu wykonanie takich rur w chromie będzie trudne, ja poszedłbym w rurki miedziane od klimatyzacji dają się wyginać odpowiednia techniką, następnie galwanizacja.
- trucker-pl
- Kierowca
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 16 times
Pewnie, że przeglądałem
sęk w tym, że auto, które buduję jest dość nietypowe i zbiornik paliwa jest bezpośrednio pod kabiną, więc większość wydechów i tak nie wejdzie bez przeróbki.
- martryb
- Kierowca
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Cieniutkie rurki z PVC ukształtujesz co będziesz chciał i jak chciał po nagrzaniu nad palnikiem kuchenki gazowej lub opalarką , ale nie ukrywam że trzeba poćwiczyć trochę zanim wyczuje się ten moment kiedy PVC jest jeszcze nie lejąca ale też niezbyt twarda aby wyszło dokładnie jak się chciało.
- Pawloosw
- Kierowca
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 21 times
Mam pytanko do obeznanych w apce tg9x na sofcie er9x.
Chce wykorzystac przelacznik 3 pozycyjny 1 0 2 do otwierania/zamykania kipra na hydro. Plus dodatkowo miec mozliwosc sterowania obrotami pompy na potencjometrze. Przypomni ktos jak to sie ustawialo (bo pamietam ze tak to konfigurowalismy w pierwszysch koparkach na hydro)?
Chce wykorzystac przelacznik 3 pozycyjny 1 0 2 do otwierania/zamykania kipra na hydro. Plus dodatkowo miec mozliwosc sterowania obrotami pompy na potencjometrze. Przypomni ktos jak to sie ustawialo (bo pamietam ze tak to konfigurowalismy w pierwszysch koparkach na hydro)?
- borek
- Traktorzysta
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 49 times
Witajcie, dziś potrzebuje od was pomocy, potrzebuję zestawu do napędu Mana hds 4x4, Rozchodzi mi się o Bezszczotkowe combo silnik regiel, oraz dobraną przekładnie planetarną. Prędkość aby była standardowa ok 2,0km/h. Ale pozwalała na dokładną precyzyjną jazdę, Najważniejsze żeby nie piszczało. no i wymiary wiem że teraz zakłada się krótkie silniki a nie jak kiedyś trackstar. Jeśli ktoś ma już sprawdzony zestaw będę wdzięczny za link i odnośnik do modelu w garażu lub na filmie.
W moim przypadku mam w modelu 2s ale najwyżej będę szukał innego silnika aby spasować obroty na KV.
Tu ważna informacja mosty tamiya.
W moim przypadku mam w modelu 2s ale najwyżej będę szukał innego silnika aby spasować obroty na KV.
Tu ważna informacja mosty tamiya.
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 105 times
Jak mosty Tamiya to ma być na wyjściu to samo co z zestawu na modelcrafta 1:30. Tam szły silniki 1750 kv - 2150 kv. Na 2S.
Przyjmijmy 1900 kv. Więc przy 2S silnik miał na wyjściu (przyjmuję pakiet 2S na 8V napięcie) - 15200 obrotów. To fajnie chodziło z modelcraftem 1:30 w ciężarówce na mostach Tamiya.
Czyli na wyjściu z przekładni (rozdzielacza) ma być ok. 500 obrotów.
Jesłi chcesz coś sprawdzonego i masz miejsce to silnik i regulator Turnigy. Seria Trackstar z HobbyKing.
Jak outrunner to regulator na AM32 z aliexpress i jakiś outrunner. Trzeba by sprawdzić i dorobić przejściówkę do reduktora.
Przyjmijmy 1900 kv. Więc przy 2S silnik miał na wyjściu (przyjmuję pakiet 2S na 8V napięcie) - 15200 obrotów. To fajnie chodziło z modelcraftem 1:30 w ciężarówce na mostach Tamiya.
Czyli na wyjściu z przekładni (rozdzielacza) ma być ok. 500 obrotów.
Jesłi chcesz coś sprawdzonego i masz miejsce to silnik i regulator Turnigy. Seria Trackstar z HobbyKing.
Jak outrunner to regulator na AM32 z aliexpress i jakiś outrunner. Trzeba by sprawdzić i dorobić przejściówkę do reduktora.