Tu się witamy ...

Nowy na forum? Przedstaw się tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maciej
Site Admin
Has thanked: 62 times
Been thanked: 105 times

Re: Tu się witamy ...

Post autor: Maciej »

Nawet z resorem pod ramą na spokojnie starcza belka Tamiya. Sprawdzałeś czy tylko gdybasz?

Awatar użytkownika
Maćko7
Kierowca

Post autor: Maćko7 »

Na forach i tutorialach widziałem jak przerabiają żeby zwiększyć skręt i max ok 45 stopni się udawało, chce uzyskać nieco więcej ;) myślę że się uda bazując na doświadczeniu z innymi modelami. A co wyjdzie to się okaże 😎

Awatar użytkownika
Maćko7
Kierowca

Maciej pisze:
03 lut 2026, 08:53
Nawet z resorem pod ramą na spokojnie starcza belka Tamiya. Sprawdzałeś czy tylko gdybasz?
Belka firmy tamiya ma pewne ograniczenie ze względu na budowę zwrotnicy, nie tylko trzeba podszlifowac belkę ale i wąsy i jeszcze Snapy zmieniać a itak nie ma dużego skrętu. Przy tej belce która zamówiłem (można zobaczyć w garażu który założyłem) ogranicza już pióro więc zwężenie spowoduje możliwość zwiększenia skrętu ;)

Awatar użytkownika
Maćko7
Kierowca

Ale dopóki nie sprawdzę jak wszystko przyjdzie jest to tylko gdybanie. Oczywiście jeżeli komuś udało się tu wycisnąć więcej skrętu chętnie się dowiem jak ;)

Awatar użytkownika
Czesław
Kierowca

Post autor: Czesław »

Mercedes Wieser jest w układzie osi napędowych 1-3-4, (druga jest belka). Po co walczyć o maksymalny skręt belki skoro ograniczać Ciebie będzie pierwszy most. Druga oś (belka) nie powinna mieć większego skrętu niż pierwsza.

Awatar użytkownika
Maćko7
Kierowca

Czesław pisze:
03 lut 2026, 12:23
Mercedes Wieser jest w układzie osi napędowych 1-3-4, (druga jest belka). Po co walczyć o maksymalny skręt belki skoro ograniczać Ciebie będzie pierwszy most. Druga oś (belka) nie powinna mieć większego skrętu niż pierwsza.
Wiem, ale z tego co widziałem na mostach LESU są możliwe znacznie większe skręty, wolę mieć zapas najwyżej nie wykorzystany :ok
Zależy mi żeby był jak najzwrotniejszy ;)

Awatar użytkownika
daro704
Kierowca
Has thanked: 33 times
Been thanked: 4 times

Post autor: daro704 »

Maćko7 pisze:
03 lut 2026, 12:58
Czesław pisze:
03 lut 2026, 12:23
Wiem, ale z tego co widziałem na mostach LESU są możliwe znacznie większe skręty, wolę mieć zapas najwyżej nie wykorzystany :ok
Zależy mi żeby był jak najzwrotniejszy ;)
To moze przydałaby sie jeszcze tylna os skrętna ?

Awatar użytkownika
Maćko7
Kierowca

Rozważałem ;) ale puki co będę chciał się trzymać oryginalnego układu... Jednak trochę powalczyć o dobry skręt można :)

ODPOWIEDZ