Tu się witamy ...
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 105 times
Re: Tu się witamy ...
Nawet z resorem pod ramą na spokojnie starcza belka Tamiya. Sprawdzałeś czy tylko gdybasz?
- Maćko7
- Kierowca
Na forach i tutorialach widziałem jak przerabiają żeby zwiększyć skręt i max ok 45 stopni się udawało, chce uzyskać nieco więcej
myślę że się uda bazując na doświadczeniu z innymi modelami. A co wyjdzie to się okaże 
- Maćko7
- Kierowca
Belka firmy tamiya ma pewne ograniczenie ze względu na budowę zwrotnicy, nie tylko trzeba podszlifowac belkę ale i wąsy i jeszcze Snapy zmieniać a itak nie ma dużego skrętu. Przy tej belce która zamówiłem (można zobaczyć w garażu który założyłem) ogranicza już pióro więc zwężenie spowoduje możliwość zwiększenia skrętu
- Maćko7
- Kierowca
Ale dopóki nie sprawdzę jak wszystko przyjdzie jest to tylko gdybanie. Oczywiście jeżeli komuś udało się tu wycisnąć więcej skrętu chętnie się dowiem jak 
- Czesław
- Kierowca
Mercedes Wieser jest w układzie osi napędowych 1-3-4, (druga jest belka). Po co walczyć o maksymalny skręt belki skoro ograniczać Ciebie będzie pierwszy most. Druga oś (belka) nie powinna mieć większego skrętu niż pierwsza.
- Maćko7
- Kierowca
Wiem, ale z tego co widziałem na mostach LESU są możliwe znacznie większe skręty, wolę mieć zapas najwyżej nie wykorzystany
Zależy mi żeby był jak najzwrotniejszy
- daro704
- Kierowca
- Has thanked: 33 times
- Been thanked: 4 times
To moze przydałaby sie jeszcze tylna os skrętna ?
- Maćko7
- Kierowca
Rozważałem
ale puki co będę chciał się trzymać oryginalnego układu... Jednak trochę powalczyć o dobry skręt można