Double E Hobby Volvo EC160E + MN82 PRO Toyota Land Cruiser

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aston
Kierowca

Double E Hobby Volvo EC160E + MN82 PRO Toyota Land Cruiser

Post autor: Aston »

To zaledwie mój drugi post na forum, a do tego nie będzie nowością jeśli chodzi o modele, ale chciałbym pochwalić się i podziękować. Już w grudniu przyjechała do mnie kurierem koparka od Double E Hobby Volvo EC160E. A to w zasługa przede wszystkim Coolibeera – dzięki ogromne jeszcze raz! :friends

Model jak dla początkującej osoby, naprawdę jest godny polecenia. Podobnie jak i MN82 PRO Toyota Land Cruiser, który dotarł do mnie z Alizjatykiego portalu kilka dni temu.

Kiedy wybierałem oba te modele znaczenie miało m.in. odwzorowanie skali, a wiadomym jes,t że niektórzy producenci nie trzymają się rzeczywistej skali. Jako, że MN82 wg producenta jest w skali 1/12 zacząłem drążyć nieco temat i okazało się, że to realnie 1/14. Niestety nigdzie nie udało mi się znaleźć zdjęć pokazujących zarówno EC160E jak i MN82, dlatego poniżej zamieszczam – być może kiedyś dla kogoś będzie to pomocne.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TiroManiaK_2006
Kierowca
Has thanked: 18 times
Been thanked: 17 times

Re: Double E Hobby Volvo EC160E + MN82 PRO Toyota Land Cruiser

Post autor: TiroManiaK_2006 »

To słabo kolega szukał jak nie znalazł na forum fotek EC 160E. :he Mamy je od dawna. W sumie na forum jest już z 6 sztuk.

Toyota fajna. :ok

Awatar użytkownika
Aston
Kierowca

Samej koparki oczywiście znalazłem. Nawet na targach widziałem ja w akcji. Chodziło o przyjżenie się MN82 w odniesieniu do koparki. Jakoś miałem cały czas wrażenie, że bedzie przy niej za duży. Ale zdecydowanie pasuje skalą idealnie :)

Awatar użytkownika
Aston
Kierowca

Szukam akumulatora lipo 2s do mojej EC160E i mierzę się z wyzwaniem jego wymiarów. Znalazłem akumulatory CNHL 5600 mAh
https://a.aliexpress.com/_EHirEpq ale wyglada na to, że się nie zmieści. Możecie polecić jakieś konkretne akumulatory do tej koparki? Zależy mi na tym by dało się je upchać wewnątrz.

Awatar użytkownika
coolibeer
Kierowca
Has thanked: 8 times
Been thanked: 2 times

Post autor: coolibeer »

Jak się nie mieści? Mam takiego plus moduł dźwiękowy i wchodzi bez problemu
https://sklep.titanrc.pl/intellect-ipcc ... -3633.html

Awatar użytkownika
Krzysiek_77
Kierowca
Has thanked: 2 times

Post autor: Krzysiek_77 »

Witam. Ja też jestem zadowolonym użytkownikiem i właścicielem tej kopareczki i tak samo jak kolega mam ją dzięki Coolibbeer bo dal mi popracować nią na targach hobby. A jeżeli chodzi o pakiet to wchodzi duży tylko trzeba tylny ciężarek odkręcić i pakiecik wchodzi wzdłuż bez problemu. Pozdrawiam i do zobaczenia na budowach.

Awatar użytkownika
Aston
Kierowca

Super, dzięki za info. Pakiet Intellect już zamówiony :)

ODPOWIEDZ