Chleb

Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 9589
Rejestracja: 4 lip 2012, o 19:24
Podziękował: 88 razy
Otrzymał podziękowań: 155 razy

Re: Chleb

Postautor: barman_pl » 16 gru 2015, o 07:09

Dawaj przepis bo pszenny jak widzę, a innych nie lubię :D
ポーランドのバーテンダー
Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3784
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Chleb

Postautor: Maciek » 16 gru 2015, o 09:34

Fajny skrzynkowy na tosty i zapiekanki :)
Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3784
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Chleb

Postautor: Maciek » 13 kwie 2016, o 19:54

Nastawiłem zakwas, przenno-razowy wg. linku Barmana http://przepisnachleb.pl/zakwas/zakwas-zytni/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 9589
Rejestracja: 4 lip 2012, o 19:24
Podziękował: 88 razy
Otrzymał podziękowań: 155 razy

Re: Chleb

Postautor: barman_pl » 13 kwie 2016, o 20:08

Nieźle bulgocze :brawa
Moj już ma ponad rok :szoki
Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3784
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Chleb

Postautor: Maciek » 13 kwie 2016, o 20:20

barman_pl pisze:Nieźle bulgocze :brawa
Moj już ma ponad rok :szoki


Nieźle, gdzieś kiedyś widziałem że w jakiejś piekarni mają zakwas sprzed 100 lat
Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3784
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Chleb

Postautor: Maciek » 17 kwie 2016, o 19:29

Pierwszy z własnego zakwasu. Nawet dobry :D
I babeczki też dobre ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 9589
Rejestracja: 4 lip 2012, o 19:24
Podziękował: 88 razy
Otrzymał podziękowań: 155 razy

Re: Chleb

Postautor: barman_pl » 17 kwie 2016, o 19:54

Super wyrósł :ok
Ile wyrastał ?
Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3784
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Chleb

Postautor: Maciek » 17 kwie 2016, o 20:03

barman_pl pisze:Super wyrósł :ok
Ile wyrastał ?


A dupa nie wyrósł. Perspektywa taka. U mnie jest w domu chłodno 18-19*C więc nie ma gdzie. Wczoraj wyrobiłem zaczyn, coś tam bulgotało przez noc. Do południa dorobiłem właściwe ciasto i wyrastało przez 3h, gdzie po każdej godzinie składałem. Po 3 składaniu odstawiłem na kolejne 3h. Jak wsadziłem do piekarnika popsikałem jeszcze wodą co by nieco pary było. Za to smakuje pysznie
Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 9589
Rejestracja: 4 lip 2012, o 19:24
Podziękował: 88 razy
Otrzymał podziękowań: 155 razy

Re: Chleb

Postautor: barman_pl » 17 kwie 2016, o 21:31

No i lux :ok
Ja czasami dodaję trochę drożdży jak chcę szybciej i też nie jest źle :brawa

Dzisiaj bułeczki z maślanką i masłem na zakwasie - jak wyjdą to wrzucę ;)
Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 9589
Rejestracja: 4 lip 2012, o 19:24
Podziękował: 88 razy
Otrzymał podziękowań: 155 razy

Re: Chleb

Postautor: barman_pl » 24 kwie 2016, o 18:46

Dawno mi nie wyszedł taki ładny dancer
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wróć do „Kącik kulinarny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość