Strona 3 z 6

Re: Chleb

: 16 gru 2015, 07:09
autor: barman_pl
Dawaj przepis bo pszenny jak widzę, a innych nie lubię :D

Re: Chleb

: 16 gru 2015, 09:34
autor: Maciek
Fajny skrzynkowy na tosty i zapiekanki :)

Re: Chleb

: 13 kwie 2016, 19:54
autor: Maciek
Nastawiłem zakwas, przenno-razowy wg. linku Barmana http://przepisnachleb.pl/zakwas/zakwas-zytni/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Chleb

: 13 kwie 2016, 20:08
autor: barman_pl
Nieźle bulgocze :brawa
Moj już ma ponad rok :szoki

Re: Chleb

: 13 kwie 2016, 20:20
autor: Maciek
barman_pl pisze:Nieźle bulgocze :brawa
Moj już ma ponad rok :szoki
Nieźle, gdzieś kiedyś widziałem że w jakiejś piekarni mają zakwas sprzed 100 lat

Re: Chleb

: 17 kwie 2016, 19:29
autor: Maciek
Pierwszy z własnego zakwasu. Nawet dobry :D
I babeczki też dobre ;)

Re: Chleb

: 17 kwie 2016, 19:54
autor: barman_pl
Super wyrósł :ok
Ile wyrastał ?

Re: Chleb

: 17 kwie 2016, 20:03
autor: Maciek
barman_pl pisze:Super wyrósł :ok
Ile wyrastał ?
A dupa nie wyrósł. Perspektywa taka. U mnie jest w domu chłodno 18-19*C więc nie ma gdzie. Wczoraj wyrobiłem zaczyn, coś tam bulgotało przez noc. Do południa dorobiłem właściwe ciasto i wyrastało przez 3h, gdzie po każdej godzinie składałem. Po 3 składaniu odstawiłem na kolejne 3h. Jak wsadziłem do piekarnika popsikałem jeszcze wodą co by nieco pary było. Za to smakuje pysznie

Re: Chleb

: 17 kwie 2016, 21:31
autor: barman_pl
No i lux :ok
Ja czasami dodaję trochę drożdży jak chcę szybciej i też nie jest źle :brawa

Dzisiaj bułeczki z maślanką i masłem na zakwasie - jak wyjdą to wrzucę ;)

Re: Chleb

: 24 kwie 2016, 18:46
autor: barman_pl
Dawno mi nie wyszedł taki ładny dancer