Mięcha

Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 9525
Rejestracja: 4 lip 2012, o 19:24
Podziękował: 84 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy

Re: Mięcha

Postautor: barman_pl » 5 lut 2016, o 08:36

A no widzisz - a ja polędwicy nie tykałem tylko zazwyczaj antrykot albo rostbef, bo tańsze :hehe
Dzisiaj kupię polędwicę ;)
Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3769
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Mięcha

Postautor: Maciek » 5 lut 2016, o 08:45

barman_pl pisze:A no widzisz - a ja polędwicy nie tykałem tylko zazwyczaj antrykot albo rostbef, bo tańsze :hehe
Dzisiaj kupię polędwicę ;)


To się zgadaliśmy :P
Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3769
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Mięcha

Postautor: Maciek » 13 kwie 2016, o 19:49

Dwa rostbefy dzisiaj, mój nieco przeciągnąłem bo był cieńszy więc był well done a marysi medium
Po 4min20sec z każdej strony, 4min odpoczynku i 3min w piekarniku 180*C
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3769
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Mięcha

Postautor: Maciek » 10 sie 2016, o 14:43

Te flafory na talerzu to pokrojone paów z lidla, te wiedeńskie po 8 pakowane. Do tego czerwona cebula i najważniejszy składnik łużeczka pasty curry i ketchupu. Wszystko to usmażone na patelni, najpier paówy, potem cebula a na koniec dodaję pastę z ketchupem tak żeby skwierczało i się aromat wydobył, odrobinka wody co by jeszcze pobulgotało i mmm pycha - w liceum tak szamałem :)

Można oczywiście użyć dowolnych produktów zamiast parówek, inną kiełbę, same warzywa, krewety - ta pasta jest rewelacyjna
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 9525
Rejestracja: 4 lip 2012, o 19:24
Podziękował: 84 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy

Re: Mięcha

Postautor: barman_pl » 10 sie 2016, o 15:54

Muszę przetestować :brawa
Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 13703
Rejestracja: 21 gru 2011, o 22:12
Podziękował: 103 razy
Otrzymał podziękowań: 445 razy

Re: Mięcha

Postautor: Sławek » 10 sie 2016, o 16:14

Kiedy wy macie na to czas ... :smajlik
Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3769
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Mięcha

Postautor: Maciek » 10 sie 2016, o 21:11

Sławek pisze:Kiedy wy macie na to czas ... :smajlik


Wstajesz rano, kroisz, 15min i włala. zazwyczaj gotujemy w weekend na cały następny tydzień :)
Chleb robię jak wstaję, mieszam zakwas z mąką na zaczyn, po 15:00 rozrabiam ciasto i odstawiam do wyrośnięcia, potem przekładam i znów na1-2h, wieczorem wstawiam do piekarnika i tak mija niedziela :P
Czasem jak wracamy skondyś tam to ciasto wylewa się z miski bo tak wyrosło :D

Wróć do „Kącik kulinarny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość