Mięcha

Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 9778
Rejestracja: 04 lip 2012, 19:24
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

Re: Mięcha

Post autor: barman_pl »

A no widzisz - a ja polędwicy nie tykałem tylko zazwyczaj antrykot albo rostbef, bo tańsze :hehe
Dzisiaj kupię polędwicę ;)

Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3940
Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21

Re: Mięcha

Post autor: Maciek »

barman_pl pisze:A no widzisz - a ja polędwicy nie tykałem tylko zazwyczaj antrykot albo rostbef, bo tańsze :hehe
Dzisiaj kupię polędwicę ;)
To się zgadaliśmy :P

Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3940
Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21

Re: Mięcha

Post autor: Maciek »

Dwa rostbefy dzisiaj, mój nieco przeciągnąłem bo był cieńszy więc był well done a marysi medium
Po 4min20sec z każdej strony, 4min odpoczynku i 3min w piekarniku 180*C
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3940
Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21

Re: Mięcha

Post autor: Maciek »

Te flafory na talerzu to pokrojone paów z lidla, te wiedeńskie po 8 pakowane. Do tego czerwona cebula i najważniejszy składnik łużeczka pasty curry i ketchupu. Wszystko to usmażone na patelni, najpier paówy, potem cebula a na koniec dodaję pastę z ketchupem tak żeby skwierczało i się aromat wydobył, odrobinka wody co by jeszcze pobulgotało i mmm pycha - w liceum tak szamałem :)

Można oczywiście użyć dowolnych produktów zamiast parówek, inną kiełbę, same warzywa, krewety - ta pasta jest rewelacyjna
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 9778
Rejestracja: 04 lip 2012, 19:24
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

Re: Mięcha

Post autor: barman_pl »

Muszę przetestować :brawa

Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 14530
Rejestracja: 21 gru 2011, 22:12
Has thanked: 15 times
Been thanked: 21 times

Re: Mięcha

Post autor: Sławek »

Kiedy wy macie na to czas ... :smajlik

Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3940
Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21

Re: Mięcha

Post autor: Maciek »

Sławek pisze:Kiedy wy macie na to czas ... :smajlik
Wstajesz rano, kroisz, 15min i włala. zazwyczaj gotujemy w weekend na cały następny tydzień :)
Chleb robię jak wstaję, mieszam zakwas z mąką na zaczyn, po 15:00 rozrabiam ciasto i odstawiam do wyrośnięcia, potem przekładam i znów na1-2h, wieczorem wstawiam do piekarnika i tak mija niedziela :P
Czasem jak wracamy skondyś tam to ciasto wylewa się z miski bo tak wyrosło :D

ODPOWIEDZ