Strona 2 z 2
Re: Mięcha
: 05 lut 2016, 08:36
autor: barman_pl
A no widzisz - a ja polędwicy nie tykałem tylko zazwyczaj antrykot albo rostbef, bo tańsze
Dzisiaj kupię polędwicę
Re: Mięcha
: 05 lut 2016, 08:45
autor: Maciek
barman_pl pisze:A no widzisz - a ja polędwicy nie tykałem tylko zazwyczaj antrykot albo rostbef, bo tańsze
Dzisiaj kupię polędwicę
To się zgadaliśmy
Re: Mięcha
: 13 kwie 2016, 19:49
autor: Maciek
Dwa rostbefy dzisiaj, mój nieco przeciągnąłem bo był cieńszy więc był well done a marysi medium
Po 4min20sec z każdej strony, 4min odpoczynku i 3min w piekarniku 180*C
Re: Mięcha
: 10 sie 2016, 14:43
autor: Maciek
Te flafory na talerzu to pokrojone paów z lidla, te wiedeńskie po 8 pakowane. Do tego czerwona cebula i najważniejszy składnik łużeczka pasty curry i ketchupu. Wszystko to usmażone na patelni, najpier paówy, potem cebula a na koniec dodaję pastę z ketchupem tak żeby skwierczało i się aromat wydobył, odrobinka wody co by jeszcze pobulgotało i mmm pycha - w liceum tak szamałem
Można oczywiście użyć dowolnych produktów zamiast parówek, inną kiełbę, same warzywa, krewety - ta pasta jest rewelacyjna
Re: Mięcha
: 10 sie 2016, 15:54
autor: barman_pl
Muszę przetestować
Re: Mięcha
: 10 sie 2016, 16:14
autor: Sławek
Kiedy wy macie na to czas ...
Re: Mięcha
: 10 sie 2016, 21:11
autor: Maciek
Sławek pisze:Kiedy wy macie na to czas ...
Wstajesz rano, kroisz, 15min i włala. zazwyczaj gotujemy w weekend na cały następny tydzień
Chleb robię jak wstaję, mieszam zakwas z mąką na zaczyn, po 15:00 rozrabiam ciasto i odstawiam do wyrośnięcia, potem przekładam i znów na1-2h, wieczorem wstawiam do piekarnika i tak mija niedziela
Czasem jak wracamy skondyś tam to ciasto wylewa się z miski bo tak wyrosło