Wędzenie

Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3753
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Wędzenie

Postautor: Maciek » 23 gru 2015, o 21:02

Podziękował. Wylądowało w garze, popływa przez godzinkę bo akurat kilo jest
No tenga pantalones
Obrazek
Awatar użytkownika
borek
Traktorzysta
Posty: 4134
Rejestracja: 22 sty 2012, o 10:28
Podziękował: 85 razy
Otrzymał podziękowań: 81 razy

Re: Wędzenie

Postautor: borek » 23 gru 2015, o 21:05

Dobra jest, :ok

Zostaw niech powisi i wyschnie trochę ze 4 dni.
Jak świeżo po wędzeniu jest, wędzenie konserwuje wiec się nie bój że się popsuję.
Czas zacząć nowy.
Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3753
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Wędzenie

Postautor: Maciek » 23 gru 2015, o 21:24

borek pisze:Dobra jest, :ok

Zostaw niech powisi i wyschnie trochę ze 4 dni.
Jak świeżo po wędzeniu jest, wędzenie konserwuje wiec się nie bój że się popsuję.


No tak świeżo to nie. U mnie od piątku wisiało. Zazwyczaj po 4-5 dniach od schnięcia już było cacy. Pogotuję a potem jeszcze powieszę.
No tenga pantalones
Obrazek
Awatar użytkownika
borek
Traktorzysta
Posty: 4134
Rejestracja: 22 sty 2012, o 10:28
Podziękował: 85 razy
Otrzymał podziękowań: 81 razy

Re: Wędzenie

Postautor: borek » 23 gru 2015, o 21:40

:ok
Czas zacząć nowy.
Awatar użytkownika
Artu
Kierowca
Posty: 400
Rejestracja: 31 mar 2015, o 15:43
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: Wędzenie

Postautor: Artu » 24 gru 2015, o 22:41

A mnie to .......................
Ostatnio zmieniony 24 gru 2015, o 22:44 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Artu wyluzuj !!!!
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 13672
Rejestracja: 21 gru 2011, o 22:12
Podziękował: 103 razy
Otrzymał podziękowań: 443 razy

Re: Wędzenie

Postautor: Sławek » 2 kwie 2018, o 15:06

Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3753
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Wędzenie

Postautor: Maciek » 2 kwie 2018, o 20:11

Fajne. Wczoraj oglądałem RIver Cottage na Kuchnia + i koleś suszył swoje szynki w chłodziarce do win, zamontował w niej dodatkowo wentylator. Można tam ustawić temperaturę i wilgotność, tez fajny sposób na wędlinki, mmm prosciutto czy inne jamon :D

Wróć do „Kącik kulinarny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość