Wędzenie

Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3940
Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21

Re: Wędzenie

Post autor: Maciek »

Podziękował. Wylądowało w garze, popływa przez godzinkę bo akurat kilo jest

Awatar użytkownika
borek
Traktorzysta
Posty: 5212
Rejestracja: 22 sty 2012, 10:28
Has thanked: 16 times
Been thanked: 47 times

Re: Wędzenie

Post autor: borek »

Dobra jest, :ok

Zostaw niech powisi i wyschnie trochę ze 4 dni.
Jak świeżo po wędzeniu jest, wędzenie konserwuje wiec się nie bój że się popsuję.

Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3940
Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21

Re: Wędzenie

Post autor: Maciek »

borek pisze:Dobra jest, :ok

Zostaw niech powisi i wyschnie trochę ze 4 dni.
Jak świeżo po wędzeniu jest, wędzenie konserwuje wiec się nie bój że się popsuję.
No tak świeżo to nie. U mnie od piątku wisiało. Zazwyczaj po 4-5 dniach od schnięcia już było cacy. Pogotuję a potem jeszcze powieszę.

Awatar użytkownika
borek
Traktorzysta
Posty: 5212
Rejestracja: 22 sty 2012, 10:28
Has thanked: 16 times
Been thanked: 47 times

Re: Wędzenie

Post autor: borek »

:ok

Awatar użytkownika
Artu
Kierowca
Posty: 400
Rejestracja: 31 mar 2015, 15:43

Re: Wędzenie

Post autor: Artu »

A mnie to .......................
Ostatnio zmieniony 24 gru 2015, 22:44 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Artu wyluzuj !!!!

Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 14530
Rejestracja: 21 gru 2011, 22:12
Has thanked: 15 times
Been thanked: 21 times

Re: Wędzenie

Post autor: Sławek »


Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3940
Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21

Re: Wędzenie

Post autor: Maciek »

Fajne. Wczoraj oglądałem RIver Cottage na Kuchnia + i koleś suszył swoje szynki w chłodziarce do win, zamontował w niej dodatkowo wentylator. Można tam ustawić temperaturę i wilgotność, tez fajny sposób na wędlinki, mmm prosciutto czy inne jamon :D

ODPOWIEDZ