Strona 4 z 4

Re: Wędzenie

: 23 gru 2015, 21:02
autor: Maciek
Podziękował. Wylądowało w garze, popływa przez godzinkę bo akurat kilo jest

Re: Wędzenie

: 23 gru 2015, 21:05
autor: borek
Dobra jest, :ok

Zostaw niech powisi i wyschnie trochę ze 4 dni.
Jak świeżo po wędzeniu jest, wędzenie konserwuje wiec się nie bój że się popsuję.

Re: Wędzenie

: 23 gru 2015, 21:24
autor: Maciek
borek pisze:Dobra jest, :ok

Zostaw niech powisi i wyschnie trochę ze 4 dni.
Jak świeżo po wędzeniu jest, wędzenie konserwuje wiec się nie bój że się popsuję.
No tak świeżo to nie. U mnie od piątku wisiało. Zazwyczaj po 4-5 dniach od schnięcia już było cacy. Pogotuję a potem jeszcze powieszę.

Re: Wędzenie

: 23 gru 2015, 21:40
autor: borek
:ok

Re: Wędzenie

: 24 gru 2015, 22:41
autor: Artu
A mnie to .......................

Re: Wędzenie

: 02 kwie 2018, 15:06
autor: Sławek

Re: Wędzenie

: 02 kwie 2018, 20:11
autor: Maciek
Fajne. Wczoraj oglądałem RIver Cottage na Kuchnia + i koleś suszył swoje szynki w chłodziarce do win, zamontował w niej dodatkowo wentylator. Można tam ustawić temperaturę i wilgotność, tez fajny sposób na wędlinki, mmm prosciutto czy inne jamon :D