Konserwy

Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 9515
Rejestracja: 4 lip 2012, o 19:24
Podziękował: 82 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy

Konserwy

Postautor: barman_pl » 30 lis 2015, o 03:14

Tej nie kupować... Mama mi dzisiaj przywiozła - sprawdziłem więc :hehe...
54% mięsa - smak żałosny - sama sól...

20151130_030736.jpg


20151130_030746.jpg


20151130_030752.jpg


Nawet pies nie chciał zjeść... Po prostu dramat...

Może macie jakieś sprawdzone puszki nadające się do jedzenia ?

Pozdr.
ポーランドのバーテンダー
Awatar użytkownika
Artu
Kierowca
Posty: 400
Rejestracja: 31 mar 2015, o 15:43
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: Konserwy

Postautor: Artu » 30 lis 2015, o 07:30

barman_pl pisze:Może macie jakieś sprawdzone puszki nadające się do jedzenia ?

Puszek nie polecam... wszelkie metale są ciężkostrawne :D
A co do konserw... te dobre już się skończyły... jakieś 20 lat temu :zły
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 13672
Rejestracja: 21 gru 2011, o 22:12
Podziękował: 103 razy
Otrzymał podziękowań: 443 razy

Re: Konserwy

Postautor: Sławek » 30 lis 2015, o 07:34

Konserw to nie jem od dawna odkad mam klienta ktory produkuje, konserwa aby byla dobra musi kosztowac powyzej 6 zl :)
Czym u człowieka mniej wiedzy tym bardziej kategoryczne jego twierdzenia! Pamiętaj na przyszłość - w każdym twierdzeniu zawsze należy zostawać miejsce na wątpliwości.
Awatar użytkownika
Artu
Kierowca
Posty: 400
Rejestracja: 31 mar 2015, o 15:43
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: Konserwy

Postautor: Artu » 30 lis 2015, o 08:12

Jedyna konserwa, która się jeszcze nadaje do konsumpcji to:

Obrazek

A najlepiej samemu "produkować" :D

Obrazek
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 13672
Rejestracja: 21 gru 2011, o 22:12
Podziękował: 103 razy
Otrzymał podziękowań: 443 razy

Re: Konserwy

Postautor: Sławek » 30 lis 2015, o 10:36

Zobaczcie, standardowa konserwa ma 300g, kilogram miesa kosztuje miedzy 15 a 20 zl, zatem wsad do konserwy to juz min 5 zyli, oczywiscie nie ma konserw ze 100% miesem bo by sie zepsulo i musi byc tluszcz aby zakonserwować, zatem czego można sie spodziewać po konserwie za 2-3 zł a nawet sa poniżej 2 zł :he
Czym u człowieka mniej wiedzy tym bardziej kategoryczne jego twierdzenia! Pamiętaj na przyszłość - w każdym twierdzeniu zawsze należy zostawać miejsce na wątpliwości.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Posty: 5264
Rejestracja: 7 paź 2012, o 17:47
Podziękował: 175 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy

Re: Konserwy

Postautor: Maciej » 30 lis 2015, o 11:01

Jedz te konserwy to będziesz miał sraczki jak Rajmund :szoki
Na forum piszemy w języku polskim, bez błędów ortograficznych i używając znaków interpunkcyjnych.
Awatar użytkownika
mauy-miu
Śpioch
Posty: 5698
Rejestracja: 1 maja 2012, o 22:10
Podziękował: 57 razy
Otrzymał podziękowań: 105 razy

Re: Konserwy

Postautor: mauy-miu » 30 lis 2015, o 11:22

Krakus ma gulasz angielski, albo konserwe turystyczną bodajże 96%mięsa :) w lidlu i biedrze tez jest jakaś taka co ma koło 95% :)
Pozdro

p.s. w tej twojej to jeszcze sam mom, a tego unikam ; )
ja jestem prostym człowiekiem, jak widzę policję to spierdalam
Awatar użytkownika
kamaz82
Kierowca
Posty: 271
Rejestracja: 15 gru 2012, o 18:41
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Konserwy

Postautor: kamaz82 » 30 lis 2015, o 12:48

Artu pisze:Jedyna konserwa, która się jeszcze nadaje do konsumpcji to:

Obrazek

A najlepiej samemu "produkować" :D

Obrazek



Artu Już cię lubię wygląda to pysznie , jadę do ciebie dawaj adres :he
Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 9515
Rejestracja: 4 lip 2012, o 19:24
Podziękował: 82 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy

Re: Konserwy

Postautor: barman_pl » 30 lis 2015, o 13:21

Ja też sam robię, ale chodziło mi o jakieś ze sklepu :he
ポーランドのバーテンダー
Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3753
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Konserwy

Postautor: Maciek » 30 lis 2015, o 13:27

54% miesa :P

Nie schodze ponizej 90% miesa w miesie zwanym parowkami czy innej kielbasie ze sklepu. Ostatnio dostalem przepis na kielbache ze sloika i pasztetowa. Jak zrobie to sie pochwale. Sorki za brak ogonkow ale pisze z jakiegos linuxa i przegladarki TOR :P
No tenga pantalones
Obrazek

Wróć do „Kącik kulinarny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość