Kiełbacha ze słoika
: 05 gru 2015, 20:23
Na początek wziąłem tylko polowe żeby zobaczyć czy będzie git
Właśnie wstawiłem do gara
2kg łopatki
4dag soli peklowej
1 płaska łyżka cukru
2 ząbki czosnku
Gorczyca, pieprz
Łopatkę zmielić, dodać przyprawy, dodać 100ml wody, dołożyć 2 czubate łyżki żelatyny
Odstawić na 6 godzin, włożyć do słoika
Od zagotowania gotować na wolnym ogniu 1,40min
Właśnie wstawiłem do gara
2kg łopatki
4dag soli peklowej
1 płaska łyżka cukru
2 ząbki czosnku
Gorczyca, pieprz
Łopatkę zmielić, dodać przyprawy, dodać 100ml wody, dołożyć 2 czubate łyżki żelatyny
Odstawić na 6 godzin, włożyć do słoika
Od zagotowania gotować na wolnym ogniu 1,40min