Strona 1 z 2

Sajgonki

: 19 gru 2015, 21:58
autor: barman_pl
No więc wczoraj popełniłem :he...
Zajebiście wyszły :brawa
20151219_000117.jpg
20151219_010617.jpg
20151219_011426_Richtone(HDR).jpg
Pozdr.

Re: Sajgonki

: 19 gru 2015, 21:59
autor: Drabek
A może by tak coś więcej :oops:

Re: Sajgonki

: 19 gru 2015, 22:01
autor: Maciek
Fokju :lanie , żeby takie rzeczy wieczorem podczas nawadniania :krzyk

Nóż świetny ale to już pisałem spox

Zapodaj jak robiłeś. Na głębokim czy w piekarniku?

Re: Sajgonki

: 19 gru 2015, 22:37
autor: barman_pl
Drabek pisze:A może by tak coś więcej :oops:
1 duża marchewa
1 cebula
1 jajko
1 ząbek czosnku
Kilka fasolek
Kilka grzybów mun
Papryczka chili
Makaron ryżowy
200g wołowiny


Warzywa kroimy bardzo drobno i smażymy metodą stir fry, dodajemy mieloną wołowinę i ugotowane pokrojone w zapałki grzyby. Tniemy drobno makaron i dodajemy (oczywiście wcześniej ugotowany). Mieszamy wszystko, studzimy i dodajemy jajko. Mieszamy farsz i zawijamy w papier ryżowy ;)
Smażymy w głębokim oleju z każdej strony do zezłocenia.

Chyba tyle :frank

Re: Sajgonki

: 19 gru 2015, 23:03
autor: Maciek
stir fry - nasza kuchenka jest z '92 :) ciężko na niej o duży ogień :D ale am palnik

Re: Sajgonki

: 19 gru 2015, 23:12
autor: barman_pl
Ja sobie zrobiłem upgrade palnika :D... Dyszę przewierciłem wiertłem 1mm i wywierciłem dodatkowe otwory :hehe

Re: Sajgonki

: 19 gru 2015, 23:21
autor: Maciek
Na to nie wpadłem

Re: Sajgonki

: 20 gru 2015, 07:04
autor: Sławek
A o co chodzi z tym palnikiem ? nie trybię :he
I chyba żadne żarcie nie jest warte tyle zachodu żeby psuć kuchenkę :hehe

Pozdr

Re: Sajgonki

: 20 gru 2015, 07:16
autor: griszaa
Nawet kuchenke upgrejduje :hehe

Re: Sajgonki

: 20 gru 2015, 11:29
autor: mauy-miu
:brawo
sajgonki uwielbiam, ale nie próbujcie ich robić we frytownicy ani w głębokim tłuszczu w garnku bo wybuchają i cały farsz wypada ze środka, patelnia albo wok :)
a do sajgonek polecam
Obrazek
albo
Obrazek

pozdro