Sajgonki
- Maciek
- Moderator
- Posty: 3940
- Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21
Re: Sajgonki
Fokju , żeby takie rzeczy wieczorem podczas nawadniania
Nóż świetny ale to już pisałem
Zapodaj jak robiłeś. Na głębokim czy w piekarniku?
Nóż świetny ale to już pisałem
Zapodaj jak robiłeś. Na głębokim czy w piekarniku?
- barman_pl
- Moderator
- Posty: 9778
- Rejestracja: 04 lip 2012, 19:24
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 8 times
Re: Sajgonki
1 duża marchewaDrabek pisze:A może by tak coś więcej
1 cebula
1 jajko
1 ząbek czosnku
Kilka fasolek
Kilka grzybów mun
Papryczka chili
Makaron ryżowy
200g wołowiny
Warzywa kroimy bardzo drobno i smażymy metodą stir fry, dodajemy mieloną wołowinę i ugotowane pokrojone w zapałki grzyby. Tniemy drobno makaron i dodajemy (oczywiście wcześniej ugotowany). Mieszamy wszystko, studzimy i dodajemy jajko. Mieszamy farsz i zawijamy w papier ryżowy
Smażymy w głębokim oleju z każdej strony do zezłocenia.
Chyba tyle
- Maciek
- Moderator
- Posty: 3940
- Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21
- barman_pl
- Moderator
- Posty: 9778
- Rejestracja: 04 lip 2012, 19:24
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 8 times
Re: Sajgonki
Ja sobie zrobiłem upgrade palnika ... Dyszę przewierciłem wiertłem 1mm i wywierciłem dodatkowe otwory
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Sławek
- Site Admin
- Posty: 14533
- Rejestracja: 21 gru 2011, 22:12
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 22 times
Re: Sajgonki
A o co chodzi z tym palnikiem ? nie trybię
I chyba żadne żarcie nie jest warte tyle zachodu żeby psuć kuchenkę
Pozdr
I chyba żadne żarcie nie jest warte tyle zachodu żeby psuć kuchenkę
Pozdr
- mauy-miu
- Śpioch
- Posty: 5873
- Rejestracja: 01 maja 2012, 22:10
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 8 times
Re: Sajgonki
sajgonki uwielbiam, ale nie próbujcie ich robić we frytownicy ani w głębokim tłuszczu w garnku bo wybuchają i cały farsz wypada ze środka, patelnia albo wok
a do sajgonek polecam
albo
pozdro