Śniadania mistrzów

Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3769
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Śniadania mistrzów

Postautor: Maciek » 24 maja 2017, o 08:50

Uwielbiam eksperymenty i tak oto szamam dzisiaj mój stary wynalazek z liceum nieco wzbogacony o kilka komponentów
- parówki z lidla, wiedeńskie
- cebula czerwona
- ketchup
- pasta curry (dzisiaj z tesco ale jest pyszna z ProEco)
- odrobinka soli i cukru oraz wody

Parówki kroimy w talarki albo w drobne "frytki" i smażymy na maśle, dodajemy cebulę pokrojona w piórka czy jak kto tam woli. Posypujemy cebulę szczyptą soli i cukru, zmniejszamy gaz i przykrywamy co by cebula zmiękła. Jak zmięknie to zwiększamy gaz i dajemy łyżeczkę pasty curry i tyle samo keczupu, dolewamy odrobinkę wody i redukujemy powstały sosik. Potem na talerz i szamamy a chlebem, bułą. Posypałem to na koniec parmezanem

Omnomonom :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Rasalo
Maszynista Fi 26
Posty: 3656
Rejestracja: 4 kwie 2013, o 18:46
Podziękował: 70 razy
Otrzymał podziękowań: 47 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: Rasalo » 24 maja 2017, o 09:00

Omnomnomnom
Awatar użytkownika
Arcidiablo
Kierowca
Posty: 2701
Rejestracja: 16 lut 2014, o 11:41
Podziękował: 50 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: Arcidiablo » 24 maja 2017, o 09:10

:o Nie za ciężkie na śniadanie
Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3769
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: Maciek » 24 maja 2017, o 09:14

Arcidiablo pisze::o Nie za ciężkie na śniadanie


Kiełbasa "polska" też jest w dechę usmażona z cebulką :ok

No co Ty, na obiadokolację jakbym to wciągnął to bym się potem przewalał w łóżku :he
Śniadanie powinno być pożywne a nie tam jakieś jogurty z nasieniem - no chyba że ktoś musi trzymać dietę z tego czy z owego.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Posty: 5280
Rejestracja: 7 paź 2012, o 17:47
Podziękował: 177 razy
Otrzymał podziękowań: 99 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: Maciej » 24 maja 2017, o 09:31

Ten przepis sam wymyśliłeś czy jest w tym jakaś głębsza myśl i tradycja ? :)
Awatar użytkownika
Pablo
R.I.P 1971-2018 [*]
Posty: 9679
Rejestracja: 8 sty 2012, o 20:20
Podziękował: 28 razy
Otrzymał podziękowań: 88 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: Pablo » 24 maja 2017, o 09:36

śniadanie mistrzuff
śniadanie misdtrzuff.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 9525
Rejestracja: 4 lip 2012, o 19:24
Podziękował: 84 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: barman_pl » 24 maja 2017, o 09:36

Ja bez pasty curry :brawa
Awatar użytkownika
Arcidiablo
Kierowca
Posty: 2701
Rejestracja: 16 lut 2014, o 11:41
Podziękował: 50 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: Arcidiablo » 24 maja 2017, o 09:42

Pablo pisze:śniadanie mistrzuff
śniadanie misdtrzuff.jpg

Only this ?
Awatar użytkownika
Pablo
R.I.P 1971-2018 [*]
Posty: 9679
Rejestracja: 8 sty 2012, o 20:20
Podziękował: 28 razy
Otrzymał podziękowań: 88 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: Pablo » 24 maja 2017, o 09:45

Arcidiablo pisze:
Pablo pisze:śniadanie mistrzuff
śniadanie misdtrzuff.jpg

Only this ?

Kiełbasianą kitochę to jadłem za studenta.
Teraz jestem vege
Awatar użytkownika
mauy-miu
Śpioch
Posty: 5703
Rejestracja: 1 maja 2012, o 22:10
Podziękował: 57 razy
Otrzymał podziękowań: 105 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: mauy-miu » 24 maja 2017, o 20:57

Maciek pisze:Uwielbiam eksperymenty i tak oto szamam dzisiaj mój stary wynalazek z liceum nieco wzbogacony o kilka komponentów
- parówki z lidla, wiedeńskie
- cebula czerwona
- ketchup
- pasta curry (dzisiaj z tesco ale jest pyszna z ProEco)
- odrobinka soli i cukru oraz wody

Parówki kroimy w talarki albo w drobne "frytki" i smażymy na maśle, dodajemy cebulę pokrojona w piórka czy jak kto tam woli. Posypujemy cebulę szczyptą soli i cukru, zmniejszamy gaz i przykrywamy co by cebula zmiękła. Jak zmięknie to zwiększamy gaz i dajemy łyżeczkę pasty curry i tyle samo keczupu, dolewamy odrobinkę wody i redukujemy powstały sosik. Potem na talerz i szamamy a chlebem, bułą. Posypałem to na koniec parmezanem

Omnomonom :D


tak mi się skojarzyło, koleżanka też robi takie cuda :D https://www.disney.com/Kuchenne-Igras ... 7/?fref=ts

Wróć do „Kącik kulinarny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość