Śniadania mistrzów

Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3753
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Śniadania mistrzów

Postautor: Maciek » 24 maja 2017, o 08:50

Uwielbiam eksperymenty i tak oto szamam dzisiaj mój stary wynalazek z liceum nieco wzbogacony o kilka komponentów
- parówki z lidla, wiedeńskie
- cebula czerwona
- ketchup
- pasta curry (dzisiaj z tesco ale jest pyszna z ProEco)
- odrobinka soli i cukru oraz wody

Parówki kroimy w talarki albo w drobne "frytki" i smażymy na maśle, dodajemy cebulę pokrojona w piórka czy jak kto tam woli. Posypujemy cebulę szczyptą soli i cukru, zmniejszamy gaz i przykrywamy co by cebula zmiękła. Jak zmięknie to zwiększamy gaz i dajemy łyżeczkę pasty curry i tyle samo keczupu, dolewamy odrobinkę wody i redukujemy powstały sosik. Potem na talerz i szamamy a chlebem, bułą. Posypałem to na koniec parmezanem

Omnomonom :D
Załączniki
Plik 24.05.2017, 08 29 48.jpg
Plik 24.05.2017, 08 29 48.jpg (136.22 KiB) Przejrzano 905 razy
Plik 24.05.2017, 08 29 48.jpg
Plik 24.05.2017, 08 29 48.jpg (136.22 KiB) Przejrzano 905 razy
Awatar użytkownika
Rasalo
Maszynista Fi 26
Posty: 3645
Rejestracja: 4 kwie 2013, o 18:46
Podziękował: 69 razy
Otrzymał podziękowań: 47 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: Rasalo » 24 maja 2017, o 09:00

Omnomnomnom
Awatar użytkownika
Arcidiablo
Kierowca
Posty: 2685
Rejestracja: 16 lut 2014, o 11:41
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: Arcidiablo » 24 maja 2017, o 09:10

:o Nie za ciężkie na śniadanie
Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3753
Rejestracja: 7 sty 2012, o 21:21
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: Maciek » 24 maja 2017, o 09:14

Arcidiablo pisze::o Nie za ciężkie na śniadanie


Kiełbasa "polska" też jest w dechę usmażona z cebulką :ok

No co Ty, na obiadokolację jakbym to wciągnął to bym się potem przewalał w łóżku :he
Śniadanie powinno być pożywne a nie tam jakieś jogurty z nasieniem - no chyba że ktoś musi trzymać dietę z tego czy z owego.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Posty: 5264
Rejestracja: 7 paź 2012, o 17:47
Podziękował: 175 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: Maciej » 24 maja 2017, o 09:31

Ten przepis sam wymyśliłeś czy jest w tym jakaś głębsza myśl i tradycja ? :)
Awatar użytkownika
Pablo
R.I.P 1971-2018 [*]
Posty: 9679
Rejestracja: 8 sty 2012, o 20:20
Podziękował: 28 razy
Otrzymał podziękowań: 88 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: Pablo » 24 maja 2017, o 09:36

śniadanie mistrzuff
śniadanie misdtrzuff.jpg
śniadanie misdtrzuff.jpg (240.52 KiB) Przejrzano 884 razy
śniadanie misdtrzuff.jpg
śniadanie misdtrzuff.jpg (240.52 KiB) Przejrzano 884 razy
Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 9515
Rejestracja: 4 lip 2012, o 19:24
Podziękował: 82 razy
Otrzymał podziękowań: 147 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: barman_pl » 24 maja 2017, o 09:36

Ja bez pasty curry :brawa
Awatar użytkownika
Arcidiablo
Kierowca
Posty: 2685
Rejestracja: 16 lut 2014, o 11:41
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: Arcidiablo » 24 maja 2017, o 09:42

Pablo pisze:śniadanie mistrzuff
śniadanie misdtrzuff.jpg

Only this ?
Awatar użytkownika
Pablo
R.I.P 1971-2018 [*]
Posty: 9679
Rejestracja: 8 sty 2012, o 20:20
Podziękował: 28 razy
Otrzymał podziękowań: 88 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: Pablo » 24 maja 2017, o 09:45

Arcidiablo pisze:
Pablo pisze:śniadanie mistrzuff
śniadanie misdtrzuff.jpg

Only this ?

Kiełbasianą kitochę to jadłem za studenta.
Teraz jestem vege
Awatar użytkownika
mauy-miu
Śpioch
Posty: 5698
Rejestracja: 1 maja 2012, o 22:10
Podziękował: 57 razy
Otrzymał podziękowań: 105 razy

Re: Śniadania mistrzów

Postautor: mauy-miu » 24 maja 2017, o 20:57

Maciek pisze:Uwielbiam eksperymenty i tak oto szamam dzisiaj mój stary wynalazek z liceum nieco wzbogacony o kilka komponentów
- parówki z lidla, wiedeńskie
- cebula czerwona
- ketchup
- pasta curry (dzisiaj z tesco ale jest pyszna z ProEco)
- odrobinka soli i cukru oraz wody

Parówki kroimy w talarki albo w drobne "frytki" i smażymy na maśle, dodajemy cebulę pokrojona w piórka czy jak kto tam woli. Posypujemy cebulę szczyptą soli i cukru, zmniejszamy gaz i przykrywamy co by cebula zmiękła. Jak zmięknie to zwiększamy gaz i dajemy łyżeczkę pasty curry i tyle samo keczupu, dolewamy odrobinkę wody i redukujemy powstały sosik. Potem na talerz i szamamy a chlebem, bułą. Posypałem to na koniec parmezanem

Omnomonom :D


tak mi się skojarzyło, koleżanka też robi takie cuda :D https://www.facebook.com/Kuchenne-Igras ... 7/?fref=ts

Wróć do „Kącik kulinarny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość