Śniadania mistrzów
- Maciek
- Moderator
- Posty: 3940
- Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21
Śniadania mistrzów
Uwielbiam eksperymenty i tak oto szamam dzisiaj mój stary wynalazek z liceum nieco wzbogacony o kilka komponentów
- parówki z lidla, wiedeńskie
- cebula czerwona
- ketchup
- pasta curry (dzisiaj z tesco ale jest pyszna z ProEco)
- odrobinka soli i cukru oraz wody
Parówki kroimy w talarki albo w drobne "frytki" i smażymy na maśle, dodajemy cebulę pokrojona w piórka czy jak kto tam woli. Posypujemy cebulę szczyptą soli i cukru, zmniejszamy gaz i przykrywamy co by cebula zmiękła. Jak zmięknie to zwiększamy gaz i dajemy łyżeczkę pasty curry i tyle samo keczupu, dolewamy odrobinkę wody i redukujemy powstały sosik. Potem na talerz i szamamy a chlebem, bułą. Posypałem to na koniec parmezanem
Omnomonom
- parówki z lidla, wiedeńskie
- cebula czerwona
- ketchup
- pasta curry (dzisiaj z tesco ale jest pyszna z ProEco)
- odrobinka soli i cukru oraz wody
Parówki kroimy w talarki albo w drobne "frytki" i smażymy na maśle, dodajemy cebulę pokrojona w piórka czy jak kto tam woli. Posypujemy cebulę szczyptą soli i cukru, zmniejszamy gaz i przykrywamy co by cebula zmiękła. Jak zmięknie to zwiększamy gaz i dajemy łyżeczkę pasty curry i tyle samo keczupu, dolewamy odrobinkę wody i redukujemy powstały sosik. Potem na talerz i szamamy a chlebem, bułą. Posypałem to na koniec parmezanem
Omnomonom
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Arcidiablo
- Kierowca
- Posty: 3519
- Rejestracja: 16 lut 2014, 11:41
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Maciek
- Moderator
- Posty: 3940
- Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21
Re: Śniadania mistrzów
Kiełbasa "polska" też jest w dechę usmażona z cebulkąArcidiablo pisze: Nie za ciężkie na śniadanie
No co Ty, na obiadokolację jakbym to wciągnął to bym się potem przewalał w łóżku
Śniadanie powinno być pożywne a nie tam jakieś jogurty z nasieniem - no chyba że ktoś musi trzymać dietę z tego czy z owego.
- Pablo
- R.I.P 1971-2018 [*]
- Posty: 9679
- Rejestracja: 08 sty 2012, 20:20
Re: Śniadania mistrzów
śniadanie mistrzuff
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Arcidiablo
- Kierowca
- Posty: 3519
- Rejestracja: 16 lut 2014, 11:41
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Pablo
- R.I.P 1971-2018 [*]
- Posty: 9679
- Rejestracja: 08 sty 2012, 20:20
Re: Śniadania mistrzów
Kiełbasianą kitochę to jadłem za studenta.Arcidiablo pisze:Only this ?Pablo pisze:śniadanie mistrzuff
śniadanie misdtrzuff.jpg
Teraz jestem vege
- mauy-miu
- Śpioch
- Posty: 5873
- Rejestracja: 01 maja 2012, 22:10
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 8 times
Re: Śniadania mistrzów
tak mi się skojarzyło, koleżanka też robi takie cuda https://www.facebook.com/Kuchenne-Igras ... 7/?fref=tsMaciek pisze:Uwielbiam eksperymenty i tak oto szamam dzisiaj mój stary wynalazek z liceum nieco wzbogacony o kilka komponentów
- parówki z lidla, wiedeńskie
- cebula czerwona
- ketchup
- pasta curry (dzisiaj z tesco ale jest pyszna z ProEco)
- odrobinka soli i cukru oraz wody
Parówki kroimy w talarki albo w drobne "frytki" i smażymy na maśle, dodajemy cebulę pokrojona w piórka czy jak kto tam woli. Posypujemy cebulę szczyptą soli i cukru, zmniejszamy gaz i przykrywamy co by cebula zmiękła. Jak zmięknie to zwiększamy gaz i dajemy łyżeczkę pasty curry i tyle samo keczupu, dolewamy odrobinkę wody i redukujemy powstały sosik. Potem na talerz i szamamy a chlebem, bułą. Posypałem to na koniec parmezanem
Omnomonom