Strona 1 z 1

Śniadania mistrzów

: 24 maja 2017, 08:50
autor: Maciek
Uwielbiam eksperymenty i tak oto szamam dzisiaj mój stary wynalazek z liceum nieco wzbogacony o kilka komponentów
- parówki z lidla, wiedeńskie
- cebula czerwona
- ketchup
- pasta curry (dzisiaj z tesco ale jest pyszna z ProEco)
- odrobinka soli i cukru oraz wody

Parówki kroimy w talarki albo w drobne "frytki" i smażymy na maśle, dodajemy cebulę pokrojona w piórka czy jak kto tam woli. Posypujemy cebulę szczyptą soli i cukru, zmniejszamy gaz i przykrywamy co by cebula zmiękła. Jak zmięknie to zwiększamy gaz i dajemy łyżeczkę pasty curry i tyle samo keczupu, dolewamy odrobinkę wody i redukujemy powstały sosik. Potem na talerz i szamamy a chlebem, bułą. Posypałem to na koniec parmezanem

Omnomonom :D

Re: Śniadania mistrzów

: 24 maja 2017, 09:00
autor: Rasalo
Omnomnomnom

Re: Śniadania mistrzów

: 24 maja 2017, 09:10
autor: Arcidiablo
:o Nie za ciężkie na śniadanie

Re: Śniadania mistrzów

: 24 maja 2017, 09:14
autor: Maciek
Arcidiablo pisze::o Nie za ciężkie na śniadanie
Kiełbasa "polska" też jest w dechę usmażona z cebulką :ok

No co Ty, na obiadokolację jakbym to wciągnął to bym się potem przewalał w łóżku :he
Śniadanie powinno być pożywne a nie tam jakieś jogurty z nasieniem - no chyba że ktoś musi trzymać dietę z tego czy z owego.

Re: Śniadania mistrzów

: 24 maja 2017, 09:31
autor: Maciej
Ten przepis sam wymyśliłeś czy jest w tym jakaś głębsza myśl i tradycja ? :)

Re: Śniadania mistrzów

: 24 maja 2017, 09:36
autor: Pablo
śniadanie mistrzuff
śniadanie misdtrzuff.jpg

Re: Śniadania mistrzów

: 24 maja 2017, 09:36
autor: barman_pl
Ja bez pasty curry :brawa

Re: Śniadania mistrzów

: 24 maja 2017, 09:42
autor: Arcidiablo
Pablo pisze:śniadanie mistrzuff
śniadanie misdtrzuff.jpg
Only this ?

Re: Śniadania mistrzów

: 24 maja 2017, 09:45
autor: Pablo
Arcidiablo pisze:
Pablo pisze:śniadanie mistrzuff
śniadanie misdtrzuff.jpg
Only this ?
Kiełbasianą kitochę to jadłem za studenta.
Teraz jestem vege

Re: Śniadania mistrzów

: 24 maja 2017, 20:57
autor: mauy-miu
Maciek pisze:Uwielbiam eksperymenty i tak oto szamam dzisiaj mój stary wynalazek z liceum nieco wzbogacony o kilka komponentów
- parówki z lidla, wiedeńskie
- cebula czerwona
- ketchup
- pasta curry (dzisiaj z tesco ale jest pyszna z ProEco)
- odrobinka soli i cukru oraz wody

Parówki kroimy w talarki albo w drobne "frytki" i smażymy na maśle, dodajemy cebulę pokrojona w piórka czy jak kto tam woli. Posypujemy cebulę szczyptą soli i cukru, zmniejszamy gaz i przykrywamy co by cebula zmiękła. Jak zmięknie to zwiększamy gaz i dajemy łyżeczkę pasty curry i tyle samo keczupu, dolewamy odrobinkę wody i redukujemy powstały sosik. Potem na talerz i szamamy a chlebem, bułą. Posypałem to na koniec parmezanem

Omnomonom :D
tak mi się skojarzyło, koleżanka też robi takie cuda :D https://www.facebook.com/Kuchenne-Igras ... 7/?fref=ts