Śniadania mistrzów
: 24 maja 2017, 08:50
Uwielbiam eksperymenty i tak oto szamam dzisiaj mój stary wynalazek z liceum nieco wzbogacony o kilka komponentów
- parówki z lidla, wiedeńskie
- cebula czerwona
- ketchup
- pasta curry (dzisiaj z tesco ale jest pyszna z ProEco)
- odrobinka soli i cukru oraz wody
Parówki kroimy w talarki albo w drobne "frytki" i smażymy na maśle, dodajemy cebulę pokrojona w piórka czy jak kto tam woli. Posypujemy cebulę szczyptą soli i cukru, zmniejszamy gaz i przykrywamy co by cebula zmiękła. Jak zmięknie to zwiększamy gaz i dajemy łyżeczkę pasty curry i tyle samo keczupu, dolewamy odrobinkę wody i redukujemy powstały sosik. Potem na talerz i szamamy a chlebem, bułą. Posypałem to na koniec parmezanem
Omnomonom
- parówki z lidla, wiedeńskie
- cebula czerwona
- ketchup
- pasta curry (dzisiaj z tesco ale jest pyszna z ProEco)
- odrobinka soli i cukru oraz wody
Parówki kroimy w talarki albo w drobne "frytki" i smażymy na maśle, dodajemy cebulę pokrojona w piórka czy jak kto tam woli. Posypujemy cebulę szczyptą soli i cukru, zmniejszamy gaz i przykrywamy co by cebula zmiękła. Jak zmięknie to zwiększamy gaz i dajemy łyżeczkę pasty curry i tyle samo keczupu, dolewamy odrobinkę wody i redukujemy powstały sosik. Potem na talerz i szamamy a chlebem, bułą. Posypałem to na koniec parmezanem
Omnomonom