Zgrzewarka ArduWelder

Dział Do it yourself - Zrób to sam - prezentacja urządzeń wszelkiego rodzaju wykonanych we własnym zakresie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Has thanked: 15 times
Been thanked: 23 times

Re: Zgrzewarka ArduWelder

Post autor: Sławek »

Bez zmiany programu niestety nie.

Pozdr

Awatar użytkownika
Davvvi
Kierowca

Post autor: Davvvi »

Sławek pisze:
12 mar 2022, 07:48
Bez zmiany programu niestety nie.

Pozdr
Dużo roboty aby przerobić program?

Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Has thanked: 15 times
Been thanked: 23 times

Post autor: Sławek »

Zdecydowanie mniej roboty kupić LCD 20x4.

Awatar użytkownika
jawor36
Kierowca

Post autor: jawor36 »

Witam. Poczyniłem ten sterownik. I mam mały problem. Przycisk w enkonderze, działa mi kiedy chce. Muszę go czasami wiele razy nacisnąć żeby wejść do menu. Wszystko posprawdzane, polaczenia są ok. Wszystkie elementy są nowe. Wersja softu 3.0. Może ktoś miał taki przypadek i jakoś to rozwiązał? Byłbym wdzięczny za pomoc.

Awatar użytkownika
Czesławus
Kierowca

Post autor: Czesławus »

Podoba mi się wykonanie i opis .Chętnie bym zrobił takie cacko .SKĄD POBRAĆ SCHEMAT. Pozdrawiam. Czesław.

Awatar użytkownika
LESTEKWOJ
Kierowca

Post autor: LESTEKWOJ »

Cześć wszystkim
Wykonałem zgrzewarke, ale mam mały problem. Przed podłączeniem arduino napięcie było 3V, po podłączeniu i próbie zgrzewu na ustawieniach 10ms preimpus i i 80ms impulsu napięcie bardzo skacze od 1.1V po 1.8V. Cały czas na tych ustawieniach. Dopiero jak zmienię impuls na około 100ms to miernik pokazuje wartość 2V i raz wychodzi dobry zgrzew, raz nie przez te skoki napięcia.
Pomierzyłem jeszcze prądy na pierwotnym. Odchylenia są znaczne bo raz mam 6A, później 8A, raz 13A, 10A i znów 6A. Dioda na ssr świeci pin 10 i 5V pokazuje stabilne 5V. Jeśli sprawdzam pin 10 i gnd po wciśnięciu przycisku zgrzewanja nic nie wskazuje. Po prostu to wygląda tak jakby z szybki impuls był i miernik nie nadarza albo ja źle mierze...

ODPOWIEDZ