AVR Lab++

Dział Do it yourself - Zrób to sam - prezentacja urządzeń wszelkiego rodzaju wykonanych we własnym zakresie
Awatar użytkownika
Hauler
Kierowca
Posty: 1798
Rejestracja: 26 kwie 2015, 11:38
Been thanked: 5 times

Re: AVR Lab++

Post autor: Hauler »

Dziwne Sławku bo to jest właśnie programator zgodny z stk500v2 i wszystkie inne tak go obsługują

Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 14297
Rejestracja: 21 gru 2011, 22:12
Has thanked: 12 times
Been thanked: 10 times

Re: AVR Lab++

Post autor: Sławek »

Jak wybierzesz programator STK500V2 z listy a potem rozwiniesz listę portów to widzisz coś innego niż USB i COM1 ?

Pozdr

Awatar użytkownika
Hauler
Kierowca
Posty: 1798
Rejestracja: 26 kwie 2015, 11:38
Been thanked: 5 times

Re: AVR Lab++

Post autor: Hauler »

Tak jest com2
ściągnąłem tą nową wersję i raz sie udało połączyć potem tylko błąd taki jak przedtem

Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 14297
Rejestracja: 21 gru 2011, 22:12
Has thanked: 12 times
Been thanked: 10 times

Re: AVR Lab++

Post autor: Sławek »

A jak wybierzesz STK500 ?

Awatar użytkownika
Hauler
Kierowca
Posty: 1798
Rejestracja: 26 kwie 2015, 11:38
Been thanked: 5 times

Re: AVR Lab++

Post autor: Hauler »

To samo tu i tu wyskakuje błąd otwarcia portu

Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 14297
Rejestracja: 21 gru 2011, 22:12
Has thanked: 12 times
Been thanked: 10 times

Re: AVR Lab++

Post autor: Sławek »

Pokaz link do tego programatora. Czytam, ze avrdude ma problem z niektorymi STK.

Pozdr

Awatar użytkownika
Hauler
Kierowca
Posty: 1798
Rejestracja: 26 kwie 2015, 11:38
Been thanked: 5 times

Re: AVR Lab++

Post autor: Hauler »

Mam ten
http://www.microsense.eu/index.php/Prog ... 500v2.html
Programuje nim apki a program eepe też używa avr dude do tego i nigdy nie było problemów

Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 14297
Rejestracja: 21 gru 2011, 22:12
Has thanked: 12 times
Been thanked: 10 times

Re: AVR Lab++

Post autor: Sławek »

Jestem teraz poza domem, ale sprobuj wybrac AVRISP, jeszcze podrzuce ci inna wersje avrdude.

Pozdr

Awatar użytkownika
Hauler
Kierowca
Posty: 1798
Rejestracja: 26 kwie 2015, 11:38
Been thanked: 5 times

Re: AVR Lab++

Post autor: Hauler »

:scratch nie ma AVRIPS jest tylko AVR910 i AVRFTDI

Awatar użytkownika
griszaa
Złomiarz
Posty: 10971
Rejestracja: 22 sie 2012, 04:52

Re: AVR Lab++

Post autor: griszaa »

:scratch

ODPOWIEDZ