Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Rozmowy ogólne o industrialu i aspektach technicznych
Awatar użytkownika
Fallen
Kierowca
Posty: 394
Rejestracja: 20 wrz 2012, o 07:34
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: Fallen » 11 mar 2018, o 08:35

Arcidiablo proste teraz musisz kupić inny chiński regulator :he
Awatar użytkownika
mongrel
Kierowca
Posty: 723
Rejestracja: 29 sty 2012, o 12:27
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: mongrel » 13 mar 2018, o 22:34

A może Arcidiablo kupił te regle w wersji zawodniczej(bez wstecznego) :eyes
Awatar użytkownika
bial11
Kierowca
Posty: 36
Rejestracja: 23 lut 2018, o 13:51
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: bial11 » 14 mar 2018, o 13:28

Hej
Mam dylemat co kupić
Czy taki model https://tamico.de/navi.php?a=203290&lang=eng
Może lepiej normalny kit arocsa i naczepę.
Ten mechanizm podnoszenia kipy to połowę modelu kosztuje. To wyjdzie koło 800euro a zestaw z naczepą
Troszkę więcej więc się zastanawiam i niewiem w co się pakować.

Pozdrawiam Damian :scratch
Awatar użytkownika
Wolfek
Kierowca
Posty: 215
Rejestracja: 26 wrz 2017, o 21:23
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: Wolfek » 14 mar 2018, o 13:35

To już od Ciebie zależy co chcesz :)
Z takiej wywrotki też może być fajny zestaw z przyczepą.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Posty: 4841
Rejestracja: 7 paź 2012, o 17:47
Podziękował: 136 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: Maciej » 14 mar 2018, o 13:40

Jak masz choćby minimalne zdolności manualne to sobie kup taniej inny na śrubie, ale nie dedykowany. Np taki:
http://www.rcbrmin.com/index.php?main_p ... cts_id=998

Do tego silnik z przekładnią:
http://www.rcbrmin.com/index.php?main_p ... cts_id=999

Przy czym możesz sobie zmienić ten silnik na szczotkowy 45T i zestawić z przekładnią Modelcrafta 1:30. Na forum masz na ten temat parę postów.
Awatar użytkownika
bial11
Kierowca
Posty: 36
Rejestracja: 23 lut 2018, o 13:51
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: bial11 » 14 mar 2018, o 19:34

Maciej pisze:Jak masz choćby minimalne zdolności manualne to sobie kup taniej inny na śrubie, ale nie dedykowany. Np taki:
http://www.rcbrmin.com/index.php?main_p ... cts_id=998

Do tego silnik z przekładnią:
http://www.rcbrmin.com/index.php?main_p ... cts_id=999

Przy czym możesz sobie zmienić ten silnik na szczotkowy 45T i zestawić z przekładnią Modelcrafta 1:30. Na forum masz na ten temat parę postów.



Dziękuję za pomoc :ok
Awatar użytkownika
DawidAC
Kierowca
Posty: 121
Rejestracja: 25 sty 2018, o 20:45
Podziękował: 2 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: DawidAC » 14 mar 2018, o 23:07

Sam jestem ciekawy tego Arocsa . Fajnie by wyglądał z tym nosym Goldhoferem co w czerwcu wychodzi :D
Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 9137
Rejestracja: 4 lip 2012, o 19:24
Podziękował: 67 razy
Otrzymał podziękowań: 137 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: barman_pl » 15 mar 2018, o 22:16

Wie ktoś może ile mniej więcej obrotów na minutę ma standard serwo ?
Awatar użytkownika
Drabek
Kierowca
Posty: 7935
Rejestracja: 9 sie 2012, o 20:35
Podziękował: 51 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: Drabek » 15 mar 2018, o 23:05

barman_pl pisze:Wie ktoś może ile mniej więcej obrotów na minutę ma standard serwo ?

Licząc że średnio serwo pokonuje 60 stopni w 0,2s to daje 1,2s na pełny obrót.
To da nam 50 obr/min. :friends
Oczywiście to uśredniłem. Bo serwa są różne. I mają różne prędkości.
Sprawdź w specyfikacji serwa ile zajmuje mu pokonanie 60 stopni. :oops:
Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 13329
Rejestracja: 21 gru 2011, o 22:12
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 416 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: Sławek » 16 mar 2018, o 05:50

Prędkości podawane w specyfikacji zależą od napięcia zasilania, zwróć na to też uwagę :)

Pozdr

Wróć do „Dział ogólno-techniczny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość