Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Rozmowy ogólne o industrialu i aspektach technicznych
Awatar użytkownika
wajha1983
Kierowca
Posty: 4229
Rejestracja: 10 lis 2013, o 16:21
Podziękował: 58 razy
Otrzymał podziękowań: 43 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: wajha1983 » 12 maja 2018, o 21:54

Drabek pisze:
DawidAC pisze:Tyle wiem, ale nie mam gotowych tych 4 ledów smd aby wpiać w tą wtyczkę.
Z tej DE strony który switch najelpiej kupić , bo jest tam ich kilka ;)

https://www.ebay.co.uk/itm/RC-Receiver- ... 1903350991
Ten jest chyba najfajniejszy. Sam takich używam. ;)


Fajne są, ale zawsze jest jakieś ale....
Ja za nimi nie przepadam ze względu na to ze trzeba całą frekwencję przechodzić żeby coś włączyć a później wylaczyc.
Kiedyś Rasalo podał linka do graupnera z 4 wyjściami który można włączać i wyłączac kanał który się chce w danej chwili.
Zrobię jakiś filmik jak go na będę, mam go na oku
Awatar użytkownika
Drabek
Kierowca
Posty: 8025
Rejestracja: 9 sie 2012, o 20:35
Podziękował: 51 razy
Otrzymał podziękowań: 74 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: Drabek » 12 maja 2018, o 22:16

wajha1983 pisze:
Drabek pisze:
DawidAC pisze:Tyle wiem, ale nie mam gotowych tych 4 ledów smd aby wpiać w tą wtyczkę.
Z tej DE strony który switch najelpiej kupić , bo jest tam ich kilka ;)

https://www.ebay.co.uk/itm/RC-Receiver- ... 1903350991
Ten jest chyba najfajniejszy. Sam takich używam. ;)


Fajne są, ale zawsze jest jakieś ale....
Ja za nimi nie przepadam ze względu na to ze trzeba całą frekwencję przechodzić żeby coś włączyć a później wylaczyc.
Kiedyś Rasalo podał linka do graupnera z 4 wyjściami który można włączać i wyłączac kanał który się chce w danej chwili.
Zrobię jakiś filmik jak go na będę, mam go na oku

Mi akurat to nie przeszkadza. I są dwa rodzaje tych modułów. :)
Awatar użytkownika
TiroManiaK_2006
Kierowca
Posty: 98
Rejestracja: 8 sty 2018, o 11:21
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: TiroManiaK_2006 » 13 maja 2018, o 19:17

Panowie jakie wymiary mają szerokie opony i felgi na przód do ciągnika????
Awatar użytkownika
wajha1983
Kierowca
Posty: 4229
Rejestracja: 10 lis 2013, o 16:21
Podziękował: 58 razy
Otrzymał podziękowań: 43 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: wajha1983 » 13 maja 2018, o 19:23

Nie pamiętam ile ma felga, ale opona ma 28mm
Awatar użytkownika
DawidAC
Kierowca
Posty: 132
Rejestracja: 25 sty 2018, o 20:45
Podziękował: 2 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: DawidAC » 14 maja 2018, o 23:03

Panowie.
Chcs kupic skrzynie 2 biegową z rozdzielaczem Lesu i wystepują dwa rodzaje przelozen.
1:28 i 1:42
Czy
1:10 i 1:15 ?
Ciėzarowka to 6x6 kiper ;)
Jakie przelozenie lepsze ?
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Posty: 5031
Rejestracja: 7 paź 2012, o 17:47
Podziękował: 152 razy
Otrzymał podziękowań: 84 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: Maciej » 15 maja 2018, o 05:39

Jeżeli zamierzasz użyć silnika 17,5 T lub 21,5 T to blisko ideału jest przełożenie 1:30 (dla wywrotki).

Stąd lepiej wybierz 1:28 i 1:42. Przy 1:10 i 1:15 wywrotka będzie za szybka i ........ za słaba.
Awatar użytkownika
Rasalo
Maszynista Fi 26
Posty: 3542
Rejestracja: 4 kwie 2013, o 18:46
Podziękował: 50 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: Rasalo » 15 maja 2018, o 21:25

DawidAC pisze:Panowie.
Chcs kupic skrzynie 2 biegową z rozdzielaczem Lesu i wystepują dwa rodzaje przelozen.
1:28 i 1:42
Czy
1:10 i 1:15 ?
Ciėzarowka to 6x6 kiper ;)
Jakie przelozenie lepsze ?

A ja powiem ta - daj sobie spokój ze skrzynią 2 biegową w modeli 1:14.
Prawda jest taka, że nigdy z tego nie skorzystasz (sam mam w MAN-e dwa biegi) :he
Jedyne co uzasadnia taki zakup to zwykłe chcenie, chce bo chcę i już... to wtedy tak jak Maciej pisze :friends
Awatar użytkownika
mauy-miu
Śpioch
Posty: 5618
Rejestracja: 1 maja 2012, o 22:10
Podziękował: 53 razy
Otrzymał podziękowań: 100 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: mauy-miu » 16 maja 2018, o 22:08

Ja miałem skrzynie 2 biegową i korzystałem z obu biegów ;)
Awatar użytkownika
Drabek
Kierowca
Posty: 8025
Rejestracja: 9 sie 2012, o 20:35
Podziękował: 51 razy
Otrzymał podziękowań: 74 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: Drabek » 16 maja 2018, o 22:35

Ja mam 3 biegową i korzystam ze wszystkich. :brawa
Awatar użytkownika
Hauler
Kierowca
Posty: 1532
Rejestracja: 26 kwie 2015, o 11:38
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Postautor: Hauler » 16 maja 2018, o 22:39

Dobra a mam powiedzieć ile jest w haulerku? :hehe

Wróć do „Dział ogólno-techniczny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość