Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Rozmowy ogólne o industrialu i aspektach technicznych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hauler
Kierowca
Posty: 1928
Rejestracja: 26 kwie 2015, 11:38
Been thanked: 7 times

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Post autor: Hauler »

Sławek pisze:
23 sty 2023, 18:34
Ja eksportuję z DSM do dxf a potem otwieram w Q-cad i zapisuję do pdf. Wszelkie np. szablony są zapisywane w pdf bo poprawnie wychodzą w druku, to najlepszy do tego format.

Pozdr
Dzięki napewno spróbuję

Awatar użytkownika
czarny Ślązak
Kierowca
Posty: 39
Rejestracja: 25 sty 2022, 16:13
Has thanked: 1 time

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Post autor: czarny Ślązak »

A więc po nierównej walce od wczoraj... Udało się :joint

Co się okazało, gdy kliknąłem drukowanie w DSM, pojawiło się okienko z parametrami, jest tam coś pokroju "format papieru/arkusza" i obok po prostu A4. Z lewej strony jest szara strzałka i po jej kliknięciu pojawia się format w wymiarach papieru, u mnie było 209x296. Zrobiłem research po domu i zauważyłem, że na kombajnie graficznym od brata wszystko hula normalnie.. bo miał wszystkie sterowniki i aplikacje od firmy drukarki, czyli Epsona. Idąc tym tropem zainstalowałem najpotrzebniejsze aplikacje i sterowniki i eureka.
Teraz w tym okienku drukowania nie pojawia się samo A4, tylko "A4 210x297mm i drukuje co do setki.
Konsensus jest taki, że po prostu nie miałem apek i sterowników na lapku, więc ten chamsko łączył się po wifi z drukarką a ta na odp. drukowała :krzyk

Awatar użytkownika
Hauler
Kierowca
Posty: 1928
Rejestracja: 26 kwie 2015, 11:38
Been thanked: 7 times

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Post autor: Hauler »

Sławek pisze:
23 sty 2023, 18:34
Ja eksportuję z DSM do dxf a potem otwieram w Q-cad i zapisuję do pdf. Wszelkie np. szablony są zapisywane w pdf bo poprawnie wychodzą w druku, to najlepszy do tego format.

Pozdr
Sprawdziłem i działa ale mam inny problem, gdy otwieram dxf gdzie są otwory wewnątrz detalu zmieniają położenie

Awatar użytkownika
Sławek
Site Admin
Posty: 14449
Rejestracja: 21 gru 2011, 22:12
Has thanked: 15 times
Been thanked: 13 times

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Post autor: Sławek »

Trzeba zaznaczyć otwory i zrobić lustrzane odbicie względem osi pionowej (Y) o wpsółrzędnej 0. Możesz to otworzyć też w innym CAD, nie musisz w Q-cad.

Pozdr
Czym u człowieka mniej wiedzy tym bardziej kategoryczne jego twierdzenia! Pamiętaj na przyszłość - w każdym twierdzeniu zawsze należy zostawać miejsce na wątpliwości.

Awatar użytkownika
Hauler
Kierowca
Posty: 1928
Rejestracja: 26 kwie 2015, 11:38
Been thanked: 7 times

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Post autor: Hauler »

Sławek pisze:
25 sty 2023, 13:36
Trzeba zaznaczyć otwory i zrobić lustrzane odbicie względem osi pionowej (Y) o wpsółrzędnej 0. Możesz to otworzyć też w innym CAD, nie musisz w Q-cad.

Pozdr
Nie za bradzo wiem o co chodzi z tym odbiciem otworów inny program np fusion normalnoe otwiera i wszystko jest na miejscu

Awatar użytkownika
Marcin1124
Kierowca
Posty: 33
Rejestracja: 11 paź 2022, 09:37
Has thanked: 2 times

Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...

Post autor: Marcin1124 »

Czołem. Dużo myślałem odnośnie mojego problemu ze po zbindowaniu aparatury z odbiornikiem serwo nie działa. I tak pomyślałem może wina regulatora, może za słaby jest. Serwo jakieś mi zostało z mn99s. Stary regulator jakiś chiński 30a , więc kupiłem nowy quickrun 1060. Jutro sprawdzę czy to zadziała i podepnę mu zasilanie 7,2 wcześniej miałem 6v. Myślicie że to coś pomoże?

ODPOWIEDZ