Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...
- ges
- Kierowca
Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...
Dzięki. Tak, do tego już też się dokopałem.
Ostatnie pytanie w temacie. Czy ktoś używa w ciężarówce modułu SENSE ESS-ONE lub ESS-DUAL?
Miałem okazję to widzieć (słyszeć) w trialowym modelu. I wydaje się, że też powinno być ok w ciężarówce.
Ostatnie pytanie w temacie. Czy ktoś używa w ciężarówce modułu SENSE ESS-ONE lub ESS-DUAL?
Miałem okazję to widzieć (słyszeć) w trialowym modelu. I wydaje się, że też powinno być ok w ciężarówce.
Witajcie mam taką rozkminę i w związku z tym pytanie do Was. Jak wiecie buduję scanię i chcę zastosować dwa regulatory obrotów , jeden do zasilania silnika napędowego autko a drugi do wywrotu kipy oba na jednym pakiecie 3S i pytanie jest takie czy mogę wpiąć przewód trzy pinowy z drugiego regulatora pod dowolny inny kanał bez wyciągnięcia przewodu plusowego łoczącego odbiornik z regulatorem? może to banalne pytanie ale nie chciał bym czegoś uszkodzić dowalając drugie zasilanie odbiornika z drugiego regla.
- Sławek
- Site Admin
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 22 times
Nie ma potrzeby, to jest wspólna szyna zasilania, i potencjały się wyrównają.
Pozdr
Pozdr
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 80 times
Dyskusja wraca co parę lat. Miałem i tak i tak. Oba rozwiązania działają.
- L3ll3K
- Kierowca
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 3 times
Tak po prawdzie, jeśli masz takie same regle i będą dawać takie samo napięcie może zostać.
Ale zasada jest zazwyczaj taka, że zostawiasz z najmocniejszym BEC
Ale zasada jest zazwyczaj taka, że zostawiasz z najmocniejszym BEC
- Sławek
- Site Admin
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 22 times
Nie ma takich zasad, to raczej stare przyzwyczajenie.
Najmocniejszy BEC może być również za słaby jak jest dużo serw, dlatego nie ma sensu wypinać zasilań z regli, pod warunkiem oczywiście, że wszystkie mają to samo napięcie na odbiornik, bo zdarza się, że mają 6V lub 3,3V, zamiast standardowego 5V. Moim zdaniem to jest najważniejsza kwestia, czyli odpowiednia wartość napięcia dobrana do odbiornika, a kilka źródeł to rzecz wtórna. Można zarówno zostawić wpięte czerwone przewody jak i wypiąć
Pozdr
Najmocniejszy BEC może być również za słaby jak jest dużo serw, dlatego nie ma sensu wypinać zasilań z regli, pod warunkiem oczywiście, że wszystkie mają to samo napięcie na odbiornik, bo zdarza się, że mają 6V lub 3,3V, zamiast standardowego 5V. Moim zdaniem to jest najważniejsza kwestia, czyli odpowiednia wartość napięcia dobrana do odbiornika, a kilka źródeł to rzecz wtórna. Można zarówno zostawić wpięte czerwone przewody jak i wypiąć
Pozdr