Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...
- Mariusz Kiereś
- Kierowca
Witam i wszystkiego najlepszego w 2026
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Nazywam się Mariusz Kiereś i od wielu lat zajmuję się samochodami z żurawinami i podobnym sprzętem tylko w skali 1:1.
Byłem na targach Hobby w Poznaniu i widziałem model z HDS ami. Super sprawa.
Chciałabym się dowiedzieć czy jest możliwość wypożyczenia takiego modelu?
Nazywam się Mariusz Kiereś i od wielu lat zajmuję się samochodami z żurawinami i podobnym sprzętem tylko w skali 1:1.
- borek
- Traktorzysta
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 49 times
Re: Tu się witamy ...
Witaj, bardzo fajnie że do nas trafiłeś w innym wątku wiem że pracujesz przy żurawiach,
Na forum mamy taki wątek
viewforum.php?f=9
Najlepiej wszystkie plusy razem i minusy razem również i podpiąć do pakietu, można użyć złączy wago, choć wielu ich nie lubi. Jeśli będą zakłócenia lub kilka modeli esc to wypinamy z wtyczki środkowy kabel zasilający odbiornik, i zostawiamy ten regiel co ma największe zasilania tzn. wydajność prądową.
Na forum mamy taki wątek
viewforum.php?f=9
Najlepiej wszystkie plusy razem i minusy razem również i podpiąć do pakietu, można użyć złączy wago, choć wielu ich nie lubi. Jeśli będą zakłócenia lub kilka modeli esc to wypinamy z wtyczki środkowy kabel zasilający odbiornik, i zostawiamy ten regiel co ma największe zasilania tzn. wydajność prądową.
- Krzysztof amator
- Kierowca
Dziękuję za odpowiedź, ale jest jakiś problem przy podłączeniu rozgałęziacza nawet 2 esc zaczynają głupieć a ja muszę połączyć 5 esc. Z tego co na YT mówią niektórzy to nie można przedłużać połączeń pomiędzy baterią a esc, z drugiej strony niektóży pokazują że można ale le nie pokazują jak takie połączenia pracują. I tutaj jest ten problem
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 105 times
W koparkach bywa i po 5-6 regulatorów z jednego pakietu i nie ma to wpływu na działanie. Napisz co to oznacza, że "esc zaczynają głupieć"?Krzysztof amator pisze: ↑02 sty 2026, 15:31Dzień dobry. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Trafiłem tutaj za sprawą Mateusza z RC Maniacy po obejrzeniu relacji z targów w Poznaniu. Nie mam narazie orientacji co i gdzie więc zadam pytanie tutaj. Mam projekt czołgu i nie mogę znaleść odpowiedzi na YT, pytanie brzmi jak połączyć 4 esc do jednej bateri. Z góry dziękuję.
Może podpinasz baterię z niskim prądem rozładowania i na starcie pobór napięcia jest taki, że wewnętrzne BECe w regulatorach traktują to jak rozładowaną baterię?
- Maciej
- Site Admin
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 105 times
Re: Witam i wszystkiego najlepszego w 2026
Nie ma oficjalnych lub nieoficjalnych wypożyczalni takich modeli. Najlepiej przyjechac na targi/spota, porozmawiać z właścicielem, poprosić o możliwość popróbowania - a potem budować swój, albo odkupić jeśli mocno weszło (bywało i tak)Mariusz Kiereś pisze: ↑02 sty 2026, 16:12Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
- Krzysztof amator
- Kierowca
- Mariusz Kiereś
- Kierowca
Szukam do wypożyczenia RC HDS
Panie i Panowie, szukam do wypożyczenia na kilka dni modelu RC z HDS em. Potrzebuję go do zamodelowania działania nowego typu systemu bezpieczeństwa. Czyli krótko mówiąc potrzebuję nagrać kilka filmików w różnych pozycjach żurawia. Na co dzień zajmuję się żurawiami w skali 1:1 , posiadam uprawnienia do konserwacji i obsługi żurawi
Mój nr telefonu 885 369 369.
- Mariusz Kiereś
- Kierowca
Re: Szukam do wypożyczenia RC HDS
Najlepiej gdyby działał rc HDS. Model z ręcznie ustawianym hdsem rozważam w ostateczności.