Niskopodwoziówki tam czasem nie spawasz?
Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...
-
adammKI
- Kierowca
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 2 times
Re: Nie wiesz gdzie pytać? zapytaj tutaj ...
nie nie, kilka lat temu kupiłem z forum Zetora, już nawet nie pamiętam od kogo, później go przerobiłem trochę i teraz planuję zrobić go od nowa, ale tak na tip top ze spawaniem tigiem
Ale jak znajdę to pójdzie do wycinania laserowego z arkusza stali, będzie można polakierować proszkowo.
A gdy już powstanie ten Zetor to wtedy do niego cała masa osprzętu.
Już wstępnie pospawany agregat uprawowy tylko stanąłem z projektem bo nie mam traktora i nie mogę zaprojektować połączenia agregat-traktor.
-
adammKI
- Kierowca
- Has thanked: 5 times
Mam tiga z funkcją zimnego spawania, jeszcze tego nie testowałem. Amperażem mogę też zjechać do 5A więc myślę spokojnie pospawam elektrodą 1,6 lub 1,0
2 lata temu robiłem kurs na TIGa więc standardowe grubości stali czarnej spawam, cienkie do ogarnięcia
- coolibeer
- Kierowca
- Has thanked: 10 times
Tak pytam bo mówiłeś że będziesz robił ale chyba widzę plany się zmieniłyadammKI pisze: ↑21 maja 2026, 08:38nie nie, kilka lat temu kupiłem z forum Zetora, już nawet nie pamiętam od kogo, później go przerobiłem trochę i teraz planuję zrobić go od nowa, ale tak na tip top ze spawaniem tigiema kabinę wstępnie rozrysowałem w cad tylko nie mogę znaleźć tego pliku.
Ale jak znajdę to pójdzie do wycinania laserowego z arkusza stali, będzie można polakierować proszkowo.
A gdy już powstanie ten Zetor to wtedy do niego cała masa osprzętu.
Już wstępnie pospawany agregat uprawowy tylko stanąłem z projektem bo nie mam traktora i nie mogę zaprojektować połączenia agregat-traktor.