A no widzisz - a ja polędwicy nie tykałem tylko zazwyczaj antrykot albo rostbef, bo tańsze
Dzisiaj kupię polędwicę
Mięcha
- Maciek
- Moderator
- Posty: 3940
- Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21
Re: Mięcha
To się zgadaliśmybarman_pl pisze:A no widzisz - a ja polędwicy nie tykałem tylko zazwyczaj antrykot albo rostbef, bo tańsze
Dzisiaj kupię polędwicę
- Maciek
- Moderator
- Posty: 3940
- Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21
Re: Mięcha
Dwa rostbefy dzisiaj, mój nieco przeciągnąłem bo był cieńszy więc był well done a marysi medium
Po 4min20sec z każdej strony, 4min odpoczynku i 3min w piekarniku 180*C
Po 4min20sec z każdej strony, 4min odpoczynku i 3min w piekarniku 180*C
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Maciek
- Moderator
- Posty: 3940
- Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21
Re: Mięcha
Te flafory na talerzu to pokrojone paów z lidla, te wiedeńskie po 8 pakowane. Do tego czerwona cebula i najważniejszy składnik łużeczka pasty curry i ketchupu. Wszystko to usmażone na patelni, najpier paówy, potem cebula a na koniec dodaję pastę z ketchupem tak żeby skwierczało i się aromat wydobył, odrobinka wody co by jeszcze pobulgotało i mmm pycha - w liceum tak szamałem
Można oczywiście użyć dowolnych produktów zamiast parówek, inną kiełbę, same warzywa, krewety - ta pasta jest rewelacyjna
Można oczywiście użyć dowolnych produktów zamiast parówek, inną kiełbę, same warzywa, krewety - ta pasta jest rewelacyjna
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Maciek
- Moderator
- Posty: 3940
- Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21
Re: Mięcha
Wstajesz rano, kroisz, 15min i włala. zazwyczaj gotujemy w weekend na cały następny tydzieńSławek pisze:Kiedy wy macie na to czas ...
Chleb robię jak wstaję, mieszam zakwas z mąką na zaczyn, po 15:00 rozrabiam ciasto i odstawiam do wyrośnięcia, potem przekładam i znów na1-2h, wieczorem wstawiam do piekarnika i tak mija niedziela
Czasem jak wracamy skondyś tam to ciasto wylewa się z miski bo tak wyrosło