Śniadania mistrzów

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3940
Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21

Śniadania mistrzów

Post autor: Maciek »

Uwielbiam eksperymenty i tak oto szamam dzisiaj mój stary wynalazek z liceum nieco wzbogacony o kilka komponentów
- parówki z lidla, wiedeńskie
- cebula czerwona
- ketchup
- pasta curry (dzisiaj z tesco ale jest pyszna z ProEco)
- odrobinka soli i cukru oraz wody

Parówki kroimy w talarki albo w drobne "frytki" i smażymy na maśle, dodajemy cebulę pokrojona w piórka czy jak kto tam woli. Posypujemy cebulę szczyptą soli i cukru, zmniejszamy gaz i przykrywamy co by cebula zmiękła. Jak zmięknie to zwiększamy gaz i dajemy łyżeczkę pasty curry i tyle samo keczupu, dolewamy odrobinkę wody i redukujemy powstały sosik. Potem na talerz i szamamy a chlebem, bułą. Posypałem to na koniec parmezanem

Omnomonom :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Rasalo
Maszynista Fi 26
Posty: 4293
Rejestracja: 04 kwie 2013, 18:46
Has thanked: 10 times
Been thanked: 2 times

Re: Śniadania mistrzów

Post autor: Rasalo »

Omnomnomnom

Awatar użytkownika
Arcidiablo
Kierowca
Posty: 3519
Rejestracja: 16 lut 2014, 11:41
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Re: Śniadania mistrzów

Post autor: Arcidiablo »

:o Nie za ciężkie na śniadanie

Awatar użytkownika
Maciek
Moderator
Posty: 3940
Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21

Re: Śniadania mistrzów

Post autor: Maciek »

Arcidiablo pisze::o Nie za ciężkie na śniadanie
Kiełbasa "polska" też jest w dechę usmażona z cebulką :ok

No co Ty, na obiadokolację jakbym to wciągnął to bym się potem przewalał w łóżku :he
Śniadanie powinno być pożywne a nie tam jakieś jogurty z nasieniem - no chyba że ktoś musi trzymać dietę z tego czy z owego.

Awatar użytkownika
Maciej
Site Admin
Posty: 7774
Rejestracja: 07 paź 2012, 17:47
Has thanked: 57 times
Been thanked: 71 times

Re: Śniadania mistrzów

Post autor: Maciej »

Ten przepis sam wymyśliłeś czy jest w tym jakaś głębsza myśl i tradycja ? :)

Awatar użytkownika
Pablo
R.I.P 1971-2018 [*]
Posty: 9679
Rejestracja: 08 sty 2012, 20:20

Re: Śniadania mistrzów

Post autor: Pablo »

śniadanie mistrzuff
śniadanie misdtrzuff.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
barman_pl
Moderator
Posty: 9778
Rejestracja: 04 lip 2012, 19:24
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

Re: Śniadania mistrzów

Post autor: barman_pl »

Ja bez pasty curry :brawa

Awatar użytkownika
Arcidiablo
Kierowca
Posty: 3519
Rejestracja: 16 lut 2014, 11:41
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Re: Śniadania mistrzów

Post autor: Arcidiablo »

Pablo pisze:śniadanie mistrzuff
śniadanie misdtrzuff.jpg
Only this ?

Awatar użytkownika
Pablo
R.I.P 1971-2018 [*]
Posty: 9679
Rejestracja: 08 sty 2012, 20:20

Re: Śniadania mistrzów

Post autor: Pablo »

Arcidiablo pisze:
Pablo pisze:śniadanie mistrzuff
śniadanie misdtrzuff.jpg
Only this ?
Kiełbasianą kitochę to jadłem za studenta.
Teraz jestem vege

Awatar użytkownika
mauy-miu
Śpioch
Posty: 5873
Rejestracja: 01 maja 2012, 22:10
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Re: Śniadania mistrzów

Post autor: mauy-miu »

Maciek pisze:Uwielbiam eksperymenty i tak oto szamam dzisiaj mój stary wynalazek z liceum nieco wzbogacony o kilka komponentów
- parówki z lidla, wiedeńskie
- cebula czerwona
- ketchup
- pasta curry (dzisiaj z tesco ale jest pyszna z ProEco)
- odrobinka soli i cukru oraz wody

Parówki kroimy w talarki albo w drobne "frytki" i smażymy na maśle, dodajemy cebulę pokrojona w piórka czy jak kto tam woli. Posypujemy cebulę szczyptą soli i cukru, zmniejszamy gaz i przykrywamy co by cebula zmiękła. Jak zmięknie to zwiększamy gaz i dajemy łyżeczkę pasty curry i tyle samo keczupu, dolewamy odrobinkę wody i redukujemy powstały sosik. Potem na talerz i szamamy a chlebem, bułą. Posypałem to na koniec parmezanem

Omnomonom :D
tak mi się skojarzyło, koleżanka też robi takie cuda :D https://www.facebook.com/Kuchenne-Igras ... 7/?fref=ts

ODPOWIEDZ