Wędzenie
- Maciek
- Moderator
- Posty: 3940
- Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21
- borek
- Traktorzysta
- Posty: 5212
- Rejestracja: 22 sty 2012, 10:28
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 47 times
Re: Wędzenie
Dobra jest,
Zostaw niech powisi i wyschnie trochę ze 4 dni.
Jak świeżo po wędzeniu jest, wędzenie konserwuje wiec się nie bój że się popsuję.
Zostaw niech powisi i wyschnie trochę ze 4 dni.
Jak świeżo po wędzeniu jest, wędzenie konserwuje wiec się nie bój że się popsuję.
- Maciek
- Moderator
- Posty: 3940
- Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21
Re: Wędzenie
No tak świeżo to nie. U mnie od piątku wisiało. Zazwyczaj po 4-5 dniach od schnięcia już było cacy. Pogotuję a potem jeszcze powieszę.borek pisze:Dobra jest,
Zostaw niech powisi i wyschnie trochę ze 4 dni.
Jak świeżo po wędzeniu jest, wędzenie konserwuje wiec się nie bój że się popsuję.
- Artu
- Kierowca
- Posty: 400
- Rejestracja: 31 mar 2015, 15:43
Re: Wędzenie
A mnie to .......................
Ostatnio zmieniony 24 gru 2015, 22:44 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Artu wyluzuj !!!!
Powód: Artu wyluzuj !!!!
- Maciek
- Moderator
- Posty: 3940
- Rejestracja: 07 sty 2012, 21:21
Re: Wędzenie
Fajne. Wczoraj oglądałem RIver Cottage na Kuchnia + i koleś suszył swoje szynki w chłodziarce do win, zamontował w niej dodatkowo wentylator. Można tam ustawić temperaturę i wilgotność, tez fajny sposób na wędlinki, mmm prosciutto czy inne jamon