Scania R620+naczepa Goseeneck + Apka Graupner

Oferty sprzedaży
Regulamin forum
Regulamin działu KUPIĘ/SPRZEDAM

1. Sprzęt należy dokładnie i sumiennie opisać, podać wszelkie wady i stan.
2. Należy wstawić aktualne zdjęcia przedmiotu
3. Należy podać cenę, lub jeżeli to aukcja, zaznaczyć w temacie i podać link do aukcji.
4. Należy unikać zbędnych komentarzy odnośnie ceny, chyba że ta jest z kosmosu i może narazić na straty kupującego.
5. Ogłoszenie bez zdjęcia i ceny będzie usunięte.
6. Rezerwacje najwyżej na 24h, chyba że sprzedający napisze inaczej, rezerwacja oznacza zgodę na warunki sprzedaży w tym cenę.
7. Kolejność zgłoszeń w wątku, chyba że w ogłoszeniu napisane jest inaczej.
8. Odświeżanie nie częściej niż co 3 dni
9. Ogłoszenia będą autoamtycznie usuwaną po 14 dniach gdy w tym okresie brak bedzie aktywności w wątku dotyczącym oferty sprzedaży
Zablokowany
adammKI
Kierowca
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Scania R620+naczepa Goseeneck + Apka Graupner

Post autor: adammKI »

Hej.
Na sprzedaż leci mój sprzęt, głównie z braku czasu na zabawę i jego dopracowanie.
Scania R620
Naczepa made by Adamm
Graupner MC20 + walizka
Waliza do przewozu Scanii (mieści się też apka)
2 odbiorniki Graupnera, jeden w Scanii, drugi w naczepie
Pakiety 3s, chyba 3 do Scanii i chyba 2 do naczepy

Scania:
Wyrzucony koszyczek na pakiet, kable pociągnięte do kabiny, miał tam powstać pojemniczek na pakiet ale na razie leży luźno
Kabina do kosmetyki jak poprawa lusterek, montaż szyb. Blenda na przednią szybę jest, oryginalna, przeźroczysta, szyberdach też.
Kabina podniesiona o ok.5mm więc w terenie lepiej sobie radzi, tym bardziej że mosty są zblokowane dodatkowymi zębatkami

Serwo standardowo przeniesione, ale nie wiem czy nie do wymiany będzie bo czasami przestaje reagować. Nie mam czasu poszukać przyczyny

Siodło z zamontowanym serwem, skrzynia zblokowana tymi oryginalnymi zworkami na którymś biegu.
Blokada podnoszenia kabiny od Redina.

Przez błąd malarski :) elementy szare jak nadkola, boczki wyszły w macie i takiej jakby delikatnej strukturce, efekt super, niestety nie wyszedł przy odmalowywaniu zderzaka, ale jest do powtórzenia.

Naczepa.
W pełni stalowa konstrukcja. Środkowe podłużnice profil stalowy robiony na giętarce CNC, pozostałe to profil stalowy 20x10 gr. 1,5 albo 2mm, nie pamiętam (profil 20x20 rozcinałem wzdłuż na przecinarce taśmowej)

Zawieszenie to sprytnie połączone wahacze z 3 osiami, nie wymagają żadnego resorowania, bardzo dobrze współpracują i wybierają nierówności.
W pokładzie na szyi schowany pakiet, regulator i odbiornik Graupnera.
Mechanizm podnoszenia to silniczek z przekładnią i śruba TR8

Koła od naszego forumowego kolegi, ale nie pamiętam kogo bo dawno temu kupowane.
Naczepa na pewno do dopracowania ale jest fajną bazą spawaną, więc jeśli ktoś będzie chciał, może dać ją do wypiaskowania, dospawa co tylko będzie chciał i pomaluje proszkowo, czego nie zrobi np. z naczepami lutowanymi z mosiądzu.

Nadajnik to Graupner MC20, pozwala na sparowanie 2 odbiorników jednocześnie co rewelacyjnie sprawdza się przy sterowaniu szyją naczepy która ma swoje niezależne zasilanie i sterowanie swoim odbiornikiem.
mam do niego walizkę, nie wiem czy znajdę ładowarkę.
Nadajnik kupiłem jako używany. Był coś kombinowany przez poprzednika bo latał na FPV i do robienia zdjęć miał przerobiony drążek przez co chyba musiał zrezygnować z jakiegoś przełącznika.
Ale ogólnie działa.

Scania trochę zakurzona i nie myta do sprzedaży jak u handlarza :)

Za całość 4600, wysyłka w cenie.

na YT jest filmik, proszę wpisać: Gooseneck 28.05.2023
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

adammKI
Kierowca

Re: Scania R620+naczepa Goseeneck + Apka Graupner

Dobra, i tak się kurzy a będzie się sprzedawać i sprzedawać.

3800 za całość i koszty wysyłki po mojej stronie lub gdzieś na terenie świętokrzyskiego dowiozę.

Awatar użytkownika
Maciej
Site Admin
Has thanked: 59 times
Been thanked: 85 times

Post autor: Maciej »

Jakbyś wycenił odrębnie apkę, scanię i naczepę to chyba większa szansa, że zejdą.

adammKI
Kierowca

Sprzedane

Zablokowany